of 59250 LinkedIn

Vraagtekens bij financiën nieuwbouw dierenpark

Adviesbureau Twynstra Gudde twijfelt of het nieuwe Dierenpark Emmen haalbaar is. Er zijn grote vraagtekens of de verhuizing uit het centrum van de stad en de nieuwbouw binnen de budgetkosten van 200 miljoen euro blijven.
Reageer
Adviesbureau Twynstra Gudde twijfelt of het nieuwe Dierenpark Emmen haalbaar is. Er zijn grote vraagtekens of de verhuizing uit het centrum van de stad en de nieuwbouw binnen de budgetkosten van 200 miljoen euro blijven, zo meldde een woordvoerder van het bureau woensdag.

Haalbaar
Totale nieuwbouw en een nieuwe aanpak moeten de armlastige dierentuin er weer bovenop helpen. Twynstra Gudde, dat door de Emmer gemeenteraad als adviseur is aangetrokken, vraagt zich ook af of de beoogde 1,3 miljoen bezoekers per jaar worden gehaald. Verder zijn er twijfels of de nieuwe dierentuin de poorten in 2015 kan openen, zoals nu de bedoeling is.


Groen licht 

Vorige week gaven B en W van Emmen voorlopig het groene licht voor het omvangrijke project, waar de gemeente zelf tientallen miljoenen euro's in wil steken. De gemeenteraad moet zich er nog over buigen.


Overlevingskrediet 

Dierenpark Emmen kwam vorig jaar in financiële nood door onder meer teruglopende bezoekersaantallen. Een faillissement werd toen voorkomen, doordat de gemeente bijsprong met een overlevingskrediet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.