of 59082 LinkedIn

VNG wil begrotingsregels tijdelijk versoepelen

Reageer
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat het kabinet tijdelijk de begrotingsregels versoepelt en een hoger tekort bij lokale overheden toestaat.

Investeren
Dat is volgens de vereniging van gemeenten nodig om nu in economisch mindere tijden niet te hoeven bezuinigen, te blijven investeren in stedelijke vernieuwing en om bijvoorbeeld projecten op gebied van infrastructuur en de sociale woningbouw naar voren te halen. De VNG schrijft dit deze week in voorbereiding op het zogeheten Overhedenoverleg, dat gemeenten en provincies maandag voeren met het kabinet. De tekorten van gemeenten wegen mee in de begroting van het Rijk.

Tekorten
De lokale overheden verwachten sowieso al in de rode cijfers te belanden door een stijgend beroep op de bijstand en een afname van inkomsten uit bouwleges met de crisis. Maar het tekort zal volgens de VNG verder toenemen als gemeenten gehoor geven aan de oproep van premier Jan Peter Balkenende eerder deze maand om te blijven investeren om de economie zoveel mogelijk nog draaiende te houden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners