of 65101 LinkedIn

VNG wil 12 miljoen voor pilots streekomroepen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil dat het ministerie van Onderwijs 12 miljoen uittrekt om in 2019 en 2020 lopende pilots met vijftien streekomroepen in stand te houden.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil dat het ministerie van Onderwijs 12 miljoen uittrekt om in 2019 en 2020 lopende pilots met vijftien streekomroepen in stand te houden.

Veranderingsproces

Dit schrijft de vereniging in een positon paper aan de Kamerleden, aan de vooravond van de behandeling van de begroting van het ministerie van Onderwijs. De VNG wijst daarin op de toegenomen concentratie van lokale omroepen en het veranderingsproces dat sinds 2012 is ingezet om te komen naar 80 streekomroepen. Om dat voort te kunnen zetten, is volgens de VNG in 2019 en 2020 jaarlijks 6 miljoen euro nodig.

 

Incidenteel bijspringen

‘Er zijn inmiddels vijftien streekomroepen die als pilot project fungeren. Zij hebben de afgelopen jaren vaak extra ondersteuning van hun gemeenten ontvangen. De omroepen kampen met teruglopende reclame-inkomsten en hebben zelf geen mogelijkheden nog meer andere financieringsbronnen aan te boren. Daarom is een incidentele financiële bijdrage van twee jaar vanuit het Rijk noodzakelijk. Gemeenten hebben tot op heden meer dan hun verantwoordelijkheid genomen; daarom vragen we nu het Rijk incidenteel bij te springen’, aldus de VNG.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Maak eerst eens een goede opzet hoe je omroepen oplokaal, streek, provinciaal niveau wilt organiseren en laten functioneren alvorens met nieuwe pilots te gaan werken. Er zijn/worden al veel te veel luchtkastelen gebouwd.
Door gerrit tijink op
De baas van dit illustere genootschap ontvangt 6 ton per jaar? mijn gemeente berkulland heeft bye the way een paar jaar gelee nog 20 miljoen euro overgemaakt(NUONGELDEN) EN half nederland weet niet wat deze types doen WEG MET DAT VOLK

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners