of 59345 LinkedIn

VNG doet loonbod van 2,5 procent

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is met een eerste loonbod gekomen voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. De grootste ambtenarenvakbond, FNV, zet in op 5 procent.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is met een eerste loonbod gekomen voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. De grootste ambtenarenvakbond, FNV, zet in op 5 procent.

Koopkrachtverlies

De VNG kwam als werkgeverskoepel van de gemeenten met het eerste loonbod in de vierde ronde van de cao-onderhandelingen met de bonden. De VNG stelt ‘een serieuze investering in de koopkracht’ van gemeentelijke werknemers te willen afspreken. FNV-bestuurder Bert de Haas is niet onder de indruk. 'Dit is gerekend over 12 maanden 2 procent. Wanneer je dit loonbod van de VNG afzet tegen de huidige inflatie, betekent het nog steeds koopkrachtverlies voor de gemeenteambtenaar. Voor ons is dit volstrekt onvoldoende en ver van onze 5 procent inzet’, aldus De Haas. ‘Maar het is pas een eerste bod. Wat ons betreft, is dit een start en we gaan door tot we een afspraak met ruime koopkrachtverbetering hebben.’

 

Harmonisering verlof

Hoewel de inzetten van beide partijen op dit moment nog ver uit elkaar liggen, typeren de onderhandelaars van beide partijen de gesprekken wel als constructief en wordt er volgens de VNG gepoogd voor beide partijen tot aanvaardbare oplossingen te komen. 'Naast het loonbod hebben we uitgebreid gesproken over gezond en duurzaam werken en meer zekerheid voor iedereen. We hebben duidelijk gemaakt dat er geen verlofharmonisering komt als er geen garantie is dat niemand er op achteruit gaat. En daarnaast willen we concrete afspraken over vitaliteitsbeleid voor alle levensfasen', aldus De Haas.

 

De eerste drie overleggen waren op 14 december, 17 januari en 15 februari.  Voor vrijdag 15 maart staat de vijfde onderhandelingsronde gepland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Zal die Cazemier ook op een houtje zitten te bijten? Het management vraagt zich hardop af hoe het komt dat er 11% moeilijk / onvervulbare functies zijn ..... en wat de reden is dat er zo weinig mensen (jongeren /po tentials) solliciteren dan wel afhaken. En waarom het inhuurbudget met 40% structureel stijgt. Snurk lekker verder VNG. Schandalige werkgever!
Door Henk op
Bij de bakker koop ik inmiddels op rekening. Dat kan daar voor ambtenaren. HIj begrijpt gelukkig dat het weleens driekwart jaar kan duren voordat deze werkgever ( VNG) een redelijke cao afsluit. Ook de OZB betaal ik inmiddels niet meer in afwachting van de CAO.
Door Henny Rensen (Werktrajectbegeleider en vertrouwenspersoon ) op
We worden in spanning gehouden. Kennelijk is er nog geen akkoord. Ik snap niet dat het zo lang moet duren.
Door annie (adm. medewerkster) op
Weet iemand wat het resultaat van de onderhandelingen is? Wanneer wordt dit bekend gemaakt.
Vorige keren duurde het ook erg lang voordat er informatie kwam. Is het zo ingewikkeld om een paar procent erbij te doen.
Door Martin op
Ik lees dat er op 15-3-2019 weer een onderhandelingsronde was. Weet iemand wat daar het resultaat van is?
Door A. Willemsen op
Al kregen we maar de verhoging waar Mark Rutte rekening mee heeft gehouden in zijn koopkrachtplaatjes die niemand meer geloofd...…...
Door Marco (Gemeenteambtenaar) op
@ Marscha
Tip: geef de soort gefrustreerde droeftoeters zoals 'Laten we eerst de jaarlijkse miljarden belastinggeld verspilling door ambtenaren verrekenen. (Actuaris)' en 'Waarom worden ambtenaren door waarheden altijd vinnig?' geen aandacht....dit soort anonieme types overtuig je toch niet met de feiten.
Ons ambtenaren beschuldigen van vinnigheden, terwijl hij (of zij?) zelf met een bizarre reactie met spelfouten (wordt verspilt????) komt. Zegt iets over zijn/haar KWALITEITEN, wellicht kan hij/zij altijd nog gemeenteambtenaar worden.....
Ik zou zeggen laat deze zwartmaker lekker links liggen.
Door Nieuwsbreker op
En nu eens de poot stijf houden!!! De vorige keer was de inzet van de bonden hetzelfde, maar die 5% hebben we niet gekregen....
Door Waarom worden ambtenaren door waarheden altijd vinnig? op
@ Marscha (Gemeenteambtenaar)

Zullen we ons vergelijken met de beroepsbevolking in het bedrijfsleven?
– AMBTENAREN VERGELIJKEN MET HET BEDRIJFSLEVEN?
Mevrouw een tip, niet aan beginnen, het bedrijfsleven vraagt heel andere kwaliteiten en veel ambtenaren beschikken daar niet over. Dus de vergelijking gaat geheel mank.

Ik heb ten slotte de keus om bij de overheid te vertrekken. Iets waar waarschijnlijk vele gemeenteambtenaren aan gaan denken bij gebrek aan waardering. Schiet u daar iets mee op als belastingbetaler?
– Nee, nog niet. U moet nog even op uw post blijven tot de blockchain en algoritme, u en anderen misschien gaat vervangen.

Uw vreemde vergelijking past hier totaal niet. U kunt u klaagzang beter richten aan de politiek in Den Haag.
– Ook dit geschied en we denken zelfs mee inzake oplossingen en brengen de politiek op de hoogte.
Kunt u iets met dit soort actieve burgers?

U ook een fijne vrij dag.

PS. Vergeet geen ambtelijke misstanden te melden, u kent ze, net als iedere andere ambtenaar. Staat overigens ook zwart op wit in uw aanstellingsovereenkomst.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners