of 62812 LinkedIn

Verwachte stijging pensioenpremies nog niet afgewend

De verwachte premiestijging van het ouderdoms- en nabestaandenpensioen van ambtenarenpensioenfonds ABP is nog steeds 1,7 procent, ondanks pogingen om die stijging te vermijden. Eind dit jaar neemt ABP het definitieve besluit over de premies in 2021.

De verwachte premiestijging van het ouderdoms- en nabestaandenpensioen van ambtenarenpensioenfonds ABP is nog steeds 1,7 procent, ondanks pogingen om die stijging te vermijden. Eind dit jaar neemt ABP het definitieve besluit over de premies in 2021.

Noodzakelijk

De premie van het ouderdoms- en nabestaandenpensioen stijgt naar verwachting van 24,9 procent naar 26,6 procent in 2021, schrijft ABP. ‘Omdat de pensioenen aanmerkelijk duurder zijn geworden door lagere verwachte beleggingsopbrengsten en een lage rente is een premiestijging noodzakelijk.’ Eerder deze week werd bekend dat er nog steeds een reële kans is dat volgend jaar de pensioenen verlaagd worden.

 

Voorkomen

De premiestijging werd vorig jaar al aangekondigd en dat was reden voor verschillende partijen om in de pensioenkamer in gesprek te gaan om te proberen de stijging te voorkomen of af te zwakken. Verschillende mogelijkheden zijn verkend om de pensioenregeling te versoberen, maar ‘het overleg heeft niet geleid tot wijziging van de pensioenregeling’, schrijft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Verantwoording

Pas eind dit jaar, in november, zal het definitieve besluit worden overgenomen, na advies van het verantwoordingsorgaan van ABP. Afgelopen november adviseerde het verantwoordingsorgaan om de premies in 2020 al sterker te laten stijgen dan ABP van plan was, om beter de kosten te dekken, maar dat advies legde ABP naast zich neer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Premieverhogingen kunnen/moeten niet worden uitgesteld. Via de inkomenspolitiek van de Overheid als werkgever en met medewerking van de vakbonden/pensioenfondsen is dat geheel ten onrechte de laatste 12 jaar al schering en inslag geweest. O.a. mede daardoor zijn/worden de huidige pensioneerden de dupe (geen indexatie).
Door robert sabee (strategisch adviseur) op
Tsja, wat moet je hier nu op zeggen. ALLES wat er gebeurt leidt tot hogere premies en lagere pensioenen. Dat ondertussen de rendementen heel hoog zijn geweest en dat we van 1500 miljard in kas iedereen de komende 30 jaar (zonder premies) van een pensioen kunnen voorzien telt niet meer als waarheid mee.
Door A. Willemsen op
De premiesstijging is 6,8%! Het gaat om 1,7 procentpunt. Dat is heel wat anders, maar verkoopt makkelijker natuurlijk.
Kunnen ze mooi de pensioenen van de notoire staken-want-wij-willen-niks-veranderende-fransen van betalen.
Door Johan (Pensionado) op
Slechtere rendementen ???
SkyHighResults !!
Door Broadcaster op
Misschien dat het kabinet het geld dat ze in de goede tijd (de jaren 90) uit de ABP pensioenpot hebben gestolen er in deze slechte tijd weer in kunnen doen. Maar nee ze geven ons geld liever aan Frankrijk en Italië.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners