of 63908 LinkedIn

Venlo dreigt zorggroep om topinkomen

Het salaris van bestuursvoorzitter Wouter van Soest van de Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg moet fors omlaag. Gebeurt dat niet, dan koopt Venlo volgend jaar geen zorg meer in bij de Zorggroep.
4 reacties

Het salaris van bestuursvoorzitter Wouter van Soest van de Zorggroep in Noord- en Midden-Limburg moet fors omlaag. Gebeurt dat niet, dan koopt Venlo volgend jaar geen zorg meer in bij de Zorggroep.

Forse stijging
Dat zei wethouder Ramon Testroote van Venlo dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad De Limburger. 
Volgens het jaarverslag van de Zorggroep kenden bestuurders Wouter van Soest en Frank Rijnders zich vorig jaar een forse stijging van hun beloning toe. Van Soest kreeg vorig jaar meer dan een kwart miljoen, Rijnders, inmiddels met pensioen, ruim 3 ton. Testroote vindt dat niet uit te leggen, zeker nu de Zorggroep voor 476 werknemers ontslag heeft aangevraagd.

Normering topinkomens
Volgens Testroote heeft de Zorggroep, anders dan andere zorginstellingen, zich niet gehouden aan de wet normering topinkomens die vorig jaar van kracht werd. ,,Bij andere zorgaanbieders zien we dat het salaris onder de maximale norm van 228.000 euro ligt, de Zorggroep zit ver daarboven'', zei Testroote. Hij spreekt de Zorggroep hier donderdag op aan.


De Zorggroep kon dinsdagochtend nog geen reactie geven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alexander (oud ambtenaar) op
Terecht, deze mensen voelen zich echt boven wet en regel staan! Overigens is die Wet normering topinkomens wel erg soepel. De eerste vier jaar geen korting en daarna afbouwen tot aan de norm. Er zijn in de sociale zekerheid wel snellere acties bekend tot verlaging van uitkeringen.
Door Niet-gelovige christen op
Uitstekende actie van wethouder Testroote, doch slechts een druppeltje op de gloeiende plaat.

Bestuurders als Van Soest, Rijnders en zeker ook de in de vorige reactie genoemde Gerritsen vormen een ware plaag voor ons land. Een managementplaag die in vernietigingskracht niet onderdoet voor de in Exodus beschreven Egyptische plagen.

Al die bestuurders zouden verplicht moeten worden het voortreffelijke boekje Bullshit Management te lezen en ernaar te handelen door zichzelf acuut weg te bezuinigen. Het zijn veelal volkomen overbodige, contraproductieve belastinggeldverbranders die veel menselijk leed veroorzaken.
Door hoekstra (adviseur) op
Weet iemand of de wet Normering Topinkomens er in voorziet dat uitsluiting als sanctie toegepast mag worden? Of is hier sprake van een wat al te enthousiaste wethouder.....
Door Bert Garssen (Zelfstandige) op
Van Soest en Rijnders in Venlo aan de schandpaal: volkomen terecht. Hun gedrag is volkomen a-sociaal!

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners