of 59082 LinkedIn

Van Almelo mag Heracles bouwen

PvdA, VVD en D66 kregen een ruime meerderheid voor het voorstel om toch ruimte te bieden voor grote detailhandelszaken, van meer dan 1000 vierkante meter vloeroppervlakte, bij een nieuw voetbalstadion.
2 reacties

Heracles Almelo kan aan de slag met een nieuw voetbalstadion. De gemeenteraad van Almelo gaf dinsdagavond groen licht voor de extra winkels die Heracles nodig heeft om het stadion van de grond te krijgen.

Binnenstad
In de 'winkelvisie', waarover de raadsleden een besluit namen, was meer detailhandel bij een nieuw stadion niet mogelijk. Juist de binnenstad, waar leegstand een probleem is, moet volgens dat plan een impuls krijgen.

Nieuw stadion met winkels
PvdA, VVD en D66 kregen een ruime meerderheid voor het voorstel om toch ruimte te bieden voor grote detailhandelszaken, van meer dan 1000 vierkante meter vloeroppervlakte, bij een nieuw voetbalstadion. Met die extra winkelruimte zou Heracles uit de voeten kunnen. Dat was volgens de indieners van het plan uit overleg vooraf met de voetbalclub duidelijk geworden. Wel is de club gevraagd om een stevige onderbouwing van de plannen.

Betaald voetbal
Volgens Heracles is het nieuwe stadion een absolute noodzaak om betaald voetbal op het hoogste competitieniveau voor de toekomst veilig te stellen. Nu kunnen er 8000 bezoekers een wedstrijd bekijken, straks zijn dat er 15.000.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
@Easymoney. En ... dan hebben we het nog niet eens over de verloedering die straks toeslaat in Almelo als gevolg van de overtollige winkelruimte. Overigens heeft de meerderheid van diezelfde burgers dit gemeentebestuur zelf gekozen. Hoogste tijd dat een hogere Overheid eens gaat ingrijpen voordat er nog meer brokken worden gemaakt.
Door Easymoney (Financiën) op
Een ding is mij duidelijk, de burger van Almelo die gaat deze vette rekening betalen. En de voetbalclub heeft het toch weer klaar gespeeld om de gemeente met handen en voeten te binden aan de club.
Dit toekomstige drama volgt hetzelfde patroon als bij de andere gemeenten met hun clubs.
De investering valt hoger uit, de gemeente krijgt een 'gratis' skybox, gemeente moet bezuinigen, club gaat failliet, grond en stadion worden verkocht aan gemeente, club gered en gemeente heeft zijn investering als verlies genomen. Grond en gebouw wordt verkocht aan de club voor 1 euro en weer wordt een verlies genomen. En de burger, die mag betalen.
En na een paar jaar, begint het hele circus weer opnieuw. En de burger, die mag betalen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners