of 58952 LinkedIn

Utrecht bezuinigt, behalve op Tour

De gemeente Utrecht gaat bezuinigen op eigen organisatie en op onder meer de lokale sport, maar reserveert 5 miljoen euro voor de start van de Tour de France. Dat blijkt uit de voorjaarsnota.
2 reacties

Utrecht moet de komende jaren fors bezuinigen. Toch reserveert de stad 5 miljoen euro voor de mogelijke start van de Tour de France in de stad in 2015 of 2016. Dat staat in de dinsdagochtend gepubliceerde voorjaarsnota van de gemeente.

5 miljoen euro

De kans is namelijk ,,serieus'' dat de Tour de France naar Utrecht komt, staat in de voorjaarsnota. Wel is de 5 miljoen euro het maximale bedrag dat de gemeente aan dit sportevenement wil bijdragen. Utrecht voert al 10 jaar campagne om de start van de Tour binnen te halen.
 
Schrappen in eigen organisatie 

In totaal kunnen de bezuinigingen voor Utrecht oplopen tot 30 miljoen euro in 2017. De gemeente gaat met name schrappen in de eigen organisatie. Ook zullen de cultuursubsidies na 2017 dalen, onder meer voor de Stadsschouwburg, het Centraal Museum en muziekcentrum Tivoli/Vredenburg.

Er komt meer geld vrij voor mensen met lage inkomens en de afvalstoffenheffing gaat flink omlaag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Slimals je er nog 10 jaar over doet heb je 5 miljoen om mee te schuiven
Door Jantje op
Tja zo zie je maar... het eventuele binnenhalen van de Tour is belangrijker dan de eigen medewerkers. Die kunnen wel weg. Je zal er maar werken

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners