of 59199 LinkedIn

Twee miljoen euro extra voor Saba

Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft een eenmalige bijzondere uitkering van twee miljoen euro toegekend aan het bestuurscollege van Saba. Als gevolg van orkanen Irma en Maria hebben Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius te maken met noodzakelijke herstelkosten in het kader van hun eilandelijke taken.

Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft een eenmalige bijzondere uitkering van twee miljoen euro toegekend aan het bestuurscollege van Saba. Als gevolg van orkanen Irma en Maria hebben Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius te maken met noodzakelijke herstelkosten in het kader van hun eilandelijke taken. In het regeerakkoord staat dat er in Caribisch Nederland extra geïnvesteerd wordt onder de voorwaarde dat goed bestuur en financiële verantwoording op een afdoende niveau is geborgd. Aan die voorwaarden voldoet Saba volgens BZK al jaren. 

De CDA-staatssecretaris heeft verder toe gezegd gericht te investeren in de ontwikkeling van de lokale overheidsorganisaties. Een bijdrage van 688.000 dollar is toegezegd voor het verder ontwikkelen van de organisatie van het openbaar lichaam Saba en het verbeteren van de dienstverlening aan de burger.

Wederopbouw
De eenmalige bijzondere uitkering van twee miljoen euro komt bovenop de herstel- en wederopbouwgelden die ter beschikking worden gesteld naar aanleiding van de schade die is aangericht door de orkanen Irma en Maria. In het kader van de wederopbouw wordt een bedrag van ongeveer 25 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor Saba, voor onder meer het herstel van de (zee)haven, de vuilverbranding en herstel van woningen. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat gaan met het bestuurscollege in gesprek gaan over prioritering en input vanuit het eiland. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wum Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Lang geleden concludeerde een voormalig kamerlid en oud-politieman (Brinkman) dat er met die eilanden feitelijk niets mee te beginnen of hooguit eens incidenteel op vakantie te gaan en wat rond te gluren. En dan moet je nog gruwelijk oppassen dat je niet beroofd, of erger, wordt en stelde hij gekscherend voor om dit soort bodemloze putten gewoon op marktplaats te zetten in de hoop dat er ooit nog eens een of andere verdwaasde miljardair te vinden is die daar zijn hobbies kan en wil uitleven. Nadien werd het stil, doodstil en kunnen wij Nederlandse belastingbetalers wederom opdraaien voor dit soort vreemde hobbies in het andere eind van de wereld !

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners