of 59250 LinkedIn

Tourstart verliespost voor Utrecht

De start van de Tour de France was vorig jaar voor Utrecht financieel geen groot succes, blijkt uit het evaluatierapport dat de Universiteit Utrecht heeft opgesteld op verzoek van de gemeente. Onder de streep resteert namelijk een verlies van bijna 400.000 euro.
6 reacties

De start van de Tour de France was vorig jaar voor Utrecht financieel geen groot succes, blijkt uit het evaluatierapport dat de Universiteit Utrecht heeft opgesteld op verzoek van de gemeente. Onder de streep resteert namelijk een verlies van bijna 400.000 euro.

Gemeente betaald
In totaal hebben bezoekers tijdens het snikhete wielerevenement 25,3 miljoen euro uitgegeven. Door de noodzaak van extra hittemaatregelen, minder inkomsten uit parkeergeld en lagere investeringen vanuit het bedrijfsleven, blijft er toch een tekort van 386.200 euro over. Dit bedrag is voor rekening van de gemeente.


Tijdrit

Op zaterdag 4 juli ging de Tour de France van start in Utrecht met een tijdrit. Zondag reed het peloton onder de Domtoren door om te eindigen bij Neeltje Jans in Zeeland. Daarna verliet de Tour ons land. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
De inkomstenkant wordt bij deze evenementen altijd veel rooskleuriger voorgesteld dan de werkelijkheid en de kostenkant wordt altijd gebagatelliseerd. Er zijn op dit moment tientallen ambtenaren op dit moment dagelijks met de voorbereiding op de Giro 'd Italia bezig en dan zwijg ik nog over de externe bureau's die worden ingehuurd. Tel uit je verlies!

Door Tinussie op
artikel BB 16dec15 zegt alles. Het miljoen van Jaap zijn er wel 2 of 3. En dan zijn nog niet alle voordelen berekend, zo is bijv. m.n. gekeken naar eindfase productieprocessen, maar er wordt ook in het begin hiervan geprofiteerd (van research/zadenlevering tot verkoop broodje hamburger). Supercampagne!
Door Jaap (adviseur, o.a. voorzieningen) op
Dat valt me dik mee, zo'n bedrag. Ik heb zelf niks met wielrennen, maar zo'n wereldwijde reclamecampagne voor zo weinig geld is een prestatie. En iedereen heeft lol gehad. Overigens hield de provincie Zeeland zo'n kleine miljoen over, maar die is nu bijna failliet op echt wanbeleid.
Door Henk op
In apeldoorn doen ze het beter. Om de giro te kunnen organiseren, korten ze nu al op huishoudelijke hulp
Door Geeske op
Eens met Biels. Maar er wordt nooit lering uit getrokken uit de financiele dbacles. Want iedere keer laten lokale bestuurders zich door gladjakkers ompraten met beloften van het schip met gouden dukaten.
Door August Biels (gewezen ICT ambtenaar) op
Zoals inmiddels al van vele tientallen, zo niet honderdtallen van dit soort mass-evenementen is aangetoond: het kost handenvol geld, het levert geen mallemoer op.

De enigen die er baat bij hebben zijn wat verdwaalde dorpspolitici die vijf seconden in beeld komen aan het handje van een celebrity: hun mediageilheid wordt bevredigd.

Schandalig.