Advertentie
financiën / Nieuws

Topsalaris voor duurzaamheidswinkel in stadhuis

Een projectleider krijgt van de gemeente Almere een salaris van 70 duizend euro om in het stadhuis een duurzaamheidswinkel op te zetten.

21 december 2011

De PVV in Almere spreekt schande van het salaris dat een projectleider krijgt voor het opzetten van een duurzaamheidswinkel in het stadhuis. Dat zei fractiewoordvoerder Toon van Dijk woensdag.

Geheime brief
Vera Dam werd begin dit jaar aangetrokken door de gemeente en ontvangt voor een jaar lang twee dagen in de week werken ruim 71.000 euro. Het salaris stond vermeld in een geheime brief die door het college naar de raad was verstuurd. De PVV besloot die brief openbaar te maken en plaatste hem op zijn website.


Niet bekrachtigd

Volgens Van Dijk zit de PVV niet fout met de publicatie, omdat de gemeenteraad de geheimhouding nooit heeft bekrachtigd. Aan de reactie van het college en andere partijen op de publicatie, heeft Van Dijk naar eigen zeggen ,,geen boodschap".


'Brandneteltruien'

De PVV lijkt überhaupt geen fan van de duurzaamheidswinkel te zijn. Zo spreek Van Dijk over een ,,winkeltje" waar alleen ,,een paar brandneteltruien en wat informatie" te verkrijgen zijn. ,,That's it."

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet / directeur
Een Gemeentelijk geheim stuk is alleen geheim in daartoe de Gemeenteraad in meerderheid heeft besloten. Een stuk wordt niet geheimalleen omdat een Weth dit op een brief vemeld. Voorzover mij bekend is deze kwestie zelf niet geagendeerd geweest op de Gemeenteraads agenda. Hert leuke of juist niet leuke is dat nu wordt gesuggereerd dat de PVV in strijd met de Wet heeft gehandeld.



Kijk dat is toch wel het summum. Een WEth die met gekunstelde konstrukties iemand een baan + exhorbitant salaris geeft en die dan op deze wijze terug slaat.



Dat is pas echt een ervaren Wethouder.

( Duivestein zit al zo'n ruime 30jr in de politioek hij kent de klappen van de zweep!)



Ik heb altijd al gedacht waarom bij er mijn dood 50 % (tot recent 67 %,tarief zonder kinderen) van mijn spaargeld als successie wordt afgenomen.Nu begrijp ik het ietsje beter
Paul van Vilsteren / Hoofd Communicatie Gemeente Almere
Als je de nuance zoekt, kijk dan bij Omroep Flevoland:

http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/86920/pvv-s …



Henk / beleidsambtenaar
Als ik het Nederlands van de "consultant" Piet lees, dan heb ik er alle begrip voor dat hij niet snel zal worden ingehuurd, ook al is het maar voor de helft van het tarief in Almere. Of er een behoorlijk bedrag wordt uitgegeven aan duurzaamheid, is een keus van de gemeenteraad. Dat de PVV dit linkse hobby's noemt, is al lang bekend. Als ik het stukje van Omroep Flevoland lees, dan is het afgesproken tarief marktconform en zeker niet buitensporig. Vergelijkingen met het minimumloon zijn niet aan de orde. Ook ik wil, als het even kan, niet voor dat bedrag werken. Als je goed gaat rekenen, kun je de lonen van medewerkers in vaste dienst niet een op een vergelijken met de tarieven die door een "echte" consultant in rekening moeten worden gebracht.
Piet / directeur
Beste Henk 1Het bedrag voor de duurzaamheidswinkelis is een democratisch besluit op zich niet in strijd met de Wet,ook al is het megalomaan duur. 2 Haar salaris komt omgerekend uit op een Burgemeesters salaris v.e.grote stad. 3 Het detacheringsbureau dat het salaris verdedigde deed op een monent dat haar taak en werk nog moesten worden afgesproken. 4 Dit heeft objectief niets met PVV te maken,het gaat om beoordeling van feiten. De feiten hebben niets te maken met de omstandigheid dat de PVV dit signaleerde. Je moet de politiek even elimineren en nuchter oordelen los van je politeke voorkeuren. 5 Feitelijk geef je ook geen inhoudelijk gemotiveerde reactie,maar meer een soort persoonlijke voorkeur, waarbij Omroep Flevoland wordt verdedigd in de trant van "je hebt de klok horen luiden,maar weet niet war de klepel hangt". Inderdaad ook Omroep Flefoland is net als dat duurzaamheifds winkeltje afhankelijk van de Overheids subsidie. En wiens brood men eet, wiens taal men spreekt. 6 En tot slot de geheimhouding. Absurd, alle Overheidssalarissen zijn openbaar! Dat dit in casu niet openbaar mocht zijn zegt al genoeg. 7 En dan de Gemeentelijke reactie dat wordt bezien of d PVV vervolgd zou gaan worden. Een sluwe politiek ervaren reactie om de boodschapper zo weg te zetten. Ze zullen in casu niet vervolgd. worden.Voor geheim houding is een Raadsbesluit noodzakelijk en dat er niet. Maar met deze Gemeentelijke reactie denkt de burger al gauw wat zal er wel of niet waar zijn.Kortom pure Gemeentelijke misleiding van burgers. Resumerende is het in en in triest dat er zo kritiekloos met het belastinggeld wordt omgegaan! Enne Henk fijn naief leven heb je, fijne feestdagen.Maar als jij als ambtenaar zo ook met geld om gaat,begrijp ik wel waar die schulden problematiek vandaan komt.
AS
Het is toch jammer dat het Binnenlands Bestuur zich laat verleiden tot het publiceren van dit soort onzinnige berichtgevingen - en dit is niet de eerste keer-. Dit journalistieke lagere schoolniveau kom ik alleen tegen in de bladen in wachtkamer van mijn tandarts. Zeer storend deze digitale vervuiling in mijn mailbox.
Piet / directeur
Beste Leo

Het zou fijn zijn als je je standpunt motiveerde.

Of is dit ook geheim!

Megalomaan gedrag van Politicie hoort in de pers thuis en niet ergens anders

Fijne feestdagen Piet
Bas / logicus
Foute officieren noemen het insubordinatie wanneer een ondergeschikte hun oorlogsmisdrijven aan de kaak stelt. De ondergeschikte krijgt indien mogelijk direct een nekschot of heeft zaken achteraf niet goed weergegeven. Het slachtoffer neemt slechts deel aan de statistieken(Stalin). De schuld ligt immers altijd bij een ander. En op exact dezelfde wijze komt de corrupte ambtenaar of politicus ermee weg. De jaarlijkse miljardenverspilling door onze prominente politici (Bos, De Jager c.s.) zullen uiteindelijk leiden naar een staat van permanente armoede in de Nederlandse maatschappij. En dat weten ze. Toch nemen ze dat besluit. Grootheidswaanzin en eigenbelang(Bos een leuke baan bij KPMG, De Jager mogelijk een vooruitzicht op een baan als Euro Commissaris en beiden krijgen daarnaast hun aanvullende financiële schnabbels) ligt daar aan ten grondslag. Hierdoor zal een groot deel van de bevolking op niet al te lange termijn persoonlijk geconfronteerd gaan worden met het gevoel van werkelijke honger. En dit zal tot gevolg hebben dat er een toename in criminaliteit plaats vind en de zeden zullen afnemen om honger te voorkomen. En dit is niet mijn persoonlijke mening maar wat de geschiedenis de mensheid aan kennis heeft meegegeven. Als voorbeelden o.a. Ramses de Grote, Alexander de Grote, Romeinse Rijk, Koeblai Khan, Napoleon en het Derde Rijk. Het verbaast me daarom dat er nog steeds mensen zijn die een reactie geven waaruit begrip en respect uitgaat naar dergelijke daders uit het heden. Dat er mensen zijn die de wijze afkeuren waarop de PVV zich soms – vaak wel na provocaties - uitlaat over de Islam kan ik begrijpen. Maar dat zou moet niet betekenen dat hun gelijk op andere punten op denigrerende wijze onbeperkt mag worden geridiculiseerd. Iets dat ik heden ten dage helaas veelvuldig waarneem. Om tot een volwaardig multiculturele acceptatie te komen zijn honderden jaren nodig. Dit kan binnen een democratie ook alleen tot stand komen op basis van vrije wil. De politiek wil dit echter binnen enkele decennia het volk geforceerd door de strot dringen en ze blijven daarbij op rigide wijze blind voor de mens eigen /natuurlijke weerstand. In naïviteit bestrijd men(linkse politici en media) de klacht(PVV/Wilders Islam rechtszaak) maar niet de Nederlandse interne oorzaken (o.a. positieve discriminatie, het buitenproportioneel grote aandeel allochtone criminaliteit, misbruik sociaal verzekeringsstelsel, banenverlies, oneerlijke concurrentie) en externe oorzaken ( de EU/Brussel) die leiden tot de uiteindelijke kwaal (de autochtone ontevredenheid). Een lastig dilemma want beleidsmedewerkers zullen dus in eigen vlees moeten snijden om schoon schip te maken en hoog opgeleiden die blind willen blijven voor de vuile werkelijkheid zullen hun mail abonnement moeten opzeggen.
Christiaan Elferink
Beste Toon van Dijk, € 71.000 voor 2 dagen per week, gedurende een jaar (zeg 45 weken) is € 100 per uur. Ik kom net van de Volkswagen garage. Tarief voor onderhoud is daar, je raadt het al, € 100,-- per uur.
nmfflevoland
Verklaring NMFF-bestuur over opdracht Almere aan NMFF



Natuur- en Milieufederatie Flevoland voert in opdracht van de gemeente Almere voor de periode van een jaar een project uit, namelijk 'het opzetten van een Duurzaamheidswinkel'. Binnen de NMFF is de medewerker die dit project uitvoert Vera Dam, directeur NMFF. Zij doet dit voor 2 dagen in de week (16 uur) binnen haar reguliere dienstverband.



Als NMFF hanteren we voor projecten een standaarduurtarief van 97,- euro. Het project is gestart op 1 januari 2011 en duurt tot 31 december 2011. De vergoeding die de NMFF voor dit project krijgt is 71.392 euro en is gestort op de bankrekening van de NMFF. Het bestuur is van mening dat de directeur hier volledig integer heeft gehandeld.



Namens het Bestuur van Natuur- en Milieufederatie Flevoland,



Maarten Schoone

secretaris

Advertentie