Advertentie
financiën / Nieuws

Ton provincie voor herbouw gemeentehuis

Het gemeentehuis in Bemmel werd vorig jaar augustus deels in puin gereden door een verwarde man die met een auto vol gasflessen de gevel van het pand ramde. Een felle brand was het gevolg. De man, een boze inwoner, kwam bij zijn daad om het leven. De herbouw van het pand is precies een jaar later van start gegaan.

13 september 2019
fianci-n---gemeentehuis-Lingewaard-web.jpg

Gelderland trekt honderdduizend euro uit voor de herbouw van het gemeentehuis in Lingewaard. Daarmee wil de provincie bijdragen aan de veiligheid van medewerkers en het openbaar bestuur. ‘Dit is echt een uitzonderlijke situatie’, zegt gedeputeerde Jan Markink. 

Het gemeentehuis in Bemmel werd vorig jaar augustus deels in puin gereden door een verwarde man die met een auto vol gasflessen de gevel van het pand ramde. Een felle brand was het gevolg. De man, een boze inwoner, kwam bij zijn daad om het leven. De herbouw van het pand is precies een jaar later van start gegaan. In augustus volgend jaar moet het verbouwde en uitgebreide gemeentehuis weer helemaal in gebruik zijn genomen. Het bouwproject wordt uitgevoerd door dezelfde aannemer die het gemeentehuis tien jaar geleden bouwde.

Geheim bedrag
De herbouw gaat miljoenen euro’s kosten. Hoeveel de investering precies is, wil de gemeente (nog) niet bekendmaken. De geheimlegging wordt mogelijk deze maand nog opgeheven. Lingewaard is nog in een strijd verwikkeld met de verzekeraar. Die vergoedt 7 miljoen euro, maar de gemeente wil via de rechter bijna anderhalf miljoen euro meer afdwingen.

De gemeente kan inmiddels dus wel rekenen op een bijdrage van de provincie. ‘Door de aanslag is de gemeente bijzonder getroffen’, licht VVD-gedeputeerde Markink de steunverlening toe. De ton die de provincie uittrekt, is een van de nieuwe subsidies die het college van Gedeputeerde Staten voorstelt in de najaarsnota.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JHAGM Sneuf van Toetellaere / bd
Niet handig qua timing.Slimmer was geweest deze toezegging onder de pet te houden totdat de verzekeraar heeft afgerekend (naar behoren)
Advertentie