of 62812 LinkedIn

Toeristenbelasting gestegen

© Shutterstock
© Shutterstock
2 reacties

Het tarief voor toeristenbelasting is dit jaar in Nederland gemiddeld met 7,7 procent gestegen. Het gemiddelde tarief is 1,82 euro per persoon per nacht. In 85 procent van de Nederlandse gemeenten wordt dit jaar toeristenbelasting geïnd. Dat staat dinsdag in een analyse van Bungalowparkoverzicht.nl, dat onderzoek deed naar de tarieven van toeristenbelasting in Nederland.

Geen toeristenbelasting in 54 gemeenten
Toeristen in Amsterdam betalen met gemiddeld 10,80 euro meer toeristenbelasting boven op de hotelprijs dan landelijk gemiddeld. Ook in Rotterdam (7,24 euro) en Zaanstad (7 euro) valt de toeristenbelasting relatief hoog uit. Van de gemeenten die toeristenbelasting heffen, heeft het Gelderse Olst-Wijhe het laagste tarief (0,50 euro). In 54 gemeenten, waarvan Amersfoort, Hilversum, Lelystad en Schiedam de grootsten zijn, wordt geen belasting geïnd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marco op
De toeristenbelasting is naast de Woz dé melkkoe van de gemeentes teneinde hun kassa te vullen. Ander artikel op BB schrijft erover dat de gemeentelijke formaties weer groeien. Wie betaalt dat? Juist ja, de uitgemolken toerist.
Door Spijker (n.v.t.) op
De toeristenbelasting is in sommige grote steden idioot hoog, met name ook t.o.v. de buitenlandse tarieven. Daarmee dreigt 'het kind met het badwater' te worden weggegooid, zeker na deze Coronacrisis. Grote steden vinden het kennelijk belangrijker om de belastingen van hun eigen burgers zo laag mogelijk te houden.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners