of 59185 LinkedIn

Taxibedrijf moet 3 miljoen betalen aan provincie Gelderland

Het Arnhemse Taxibedrijf Willemsen-De Koning moet ruim 3 miljoen euro aan ontvangen voorschotten en opgelegde boetes betalen aan de provincie Gelderland. Dat heeft de Arnhemse rechtere bepaald.

Het Arnhemse Taxibedrijf Willemsen-De Koning moet ruim 3 miljoen euro aan ontvangen voorschotten en opgelegde boetes betalen aan de provincie Gelderland. Dat heeft de Arnhemse rechtere bepaald.

Minder passagiers

Het taxibedrijf en de provincie Gelderland hebben al jaren een conflict over Regiotaxi Gelderland, dat het Wmo-vervoer in de provincie verzorgde. In 2014 stopte het bedrijf met het vervoer van de hulpbehoevende doelgroep. Volgens het bedrijf waren er veel minder passagiers dan de provincie in het vooruitzicht had gesteld en kon Regiotaxi Gelderland daarom niet rendabel worden geëxploiteerd.

Bedrijfsrisico
De provincie meende dat dit onder het bedrijfsrisico van het taxibedrijf viel. Toch wilde Gelderland het bedrijf tegemoet komen om een faillissement af te wenden. Er werd een overeenkomst afgesloten waarin onder meer werd afgesproken dat de taxionderneming het vervoer van de Wmo-doelgroep nog voort zou zetten tot 1 juli 2015 en de provincie zegde toe een voorschot te betalen op een eventuele schadevergoeding waar Willemsen De Koning meende recht op te hebben.

Schadevergoeding
De rechter oordeelde eind 2014 echter dat het feit dat er minder passagiers waren dan was toegezegd geen reden was voor een schadevergoeding. Het taxibedrijf wilde het vervoer echter alleen blijven doen als de voorschotten tijdens de afgesproken overbruggingsperiode werd uitbetaald. In totaal betaalde de provincie Gelderland ruim 2  miljoen aan voorschotten. De rechter heeft nu bepaald dat Willemsen De Koning dit bedrag, plus een boete en rente, moet terugbetalen aan de provincie. In totaal komt het bedrag neer op ruim 3 miljoen euro.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.