of 62812 LinkedIn

Subsidie opruiming drugsafval door BIJ12

BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de provincies, neemt met ingang van komend jaar de subsidieregeling voor alle provincies over. Tot 2024 is er een miljoen euro beschikbaar.

BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de provincies, neemt met ingang van komend jaar de subsidieregeling opruiming drugsafval voor alle provincies over. Tot 2024 is er een miljoen euro beschikbaar.

In natuurgebieden en aan randen van dorpen en steden wordt regelmatig afval gedumpt dat bij de productie van synthetische drugs overblijft. Het opruimen ervan kan flink in de papieren lopen, zeker wanneer daarna de bodem moet worden onderzocht en gesaneerd. Om gedupeerden te compenseren is er de Subsidieregeling opruiming drugsafval. Deze wordt vanaf 1 januari 2021 verstrekt door BIJ12. De regeling wordt voor elf provincies nu nog uitgevoerd door de provincie Brabant. Gelderland verstrekt zelf de subsidies.

 

Vergoeding kosten
Om gedupeerden te compenseren in de kosten stelt de minister van Justitie en Veiligheid tot en met 2024 jaarlijks landelijk een miljoen euro beschikbaar. Dat geld wordt verdeeld over de provincies via de provinciale regeling opruiming drugsafval.
Via de regeling kunnen particulieren honderd procent van de kosten vergoed krijgen met een maximum van 24.999 euro. Overheden krijgen vijftig procent van de kosten vergoed met een maximum van 24.999 euro. De subsidie is bedoeld voor vergoeding van de kosten van het laten afvoeren en verwijderen van gedumpt drugsafval, het reinigen van de bodem en het saneren van grondwater dat door het drugsafval is verontreinigd.

Jaarlijks 150 aanvragen
Elk jaar worden er zo’n 150 subsidieaanvragen ingediend. Het aantal drugsafvaldumpingen dat door de politie wordt geregistreerd is echter hoger. Niet alle gedupeerden dienen echter een subsidieaanvraag in.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners