of 64003 LinkedIn

Stijging leidt tot hoogste WOZ-waarde ooit

Bron: CBS
Bron: CBS

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar was de gemiddelde woningwaarde op 1 januari hoger dan het jaar ervoor. De gemiddelde waardering onroerende zaken (WOZ) kwam begin dit jaar uit op 270 duizend euro per woning, een stijging van 8,9 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Weesp

De stijging ging het hardst in Weesp, waar de waarde met 22 procent toenam tot 351 duizend euro. In Rotterdam nam de waarde met bijna 16 procent toe tot 222 duizend euro en in Amsterdam met 11 procent tot 418 duizend euro (de kleinste stijging binnen de grote vier steden).

 

 

Flevoland en Groningen

De provincies die de hoogste relatieve waardestijgingen meemaakten waren Flevoland en Groningen, maar Groningen heeft alsnog de laagste gemiddelde WOZ-waarde van alle provincies. Noord-Holland, Utrecht en Noord-Brabant voeren die lijst aan.

 

 

Hoogste stijging en waarde

Het was het vijfde jaar op rij dat de gemiddelde WOZ-waarde steeg. De stijging van 8,9 procent naar 270 duizend euro is de hoogste stijging sinds jaren en de hoogste waarde ooit, schrijft het CBS.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
De WOZ/OZB is bedoeld als bijdrage (belasting) voor de publieke diensten die gemeenten leveren. Echter iedere ingezetene behoort individueel bij te dragen aan deze belasting. Tegenover het heffen van een ingezeten belasting (te heffen binnen nader te bepalen minimum bedragen en maximum bedragen) kan de WOZ/OZB worden opgeheven, evenals het huurwaardeforfait die het Rijk heft.
Voor bedrijven kan een heffing worden bedacht, gebaseerd op omzet/personeel


Door Jan op
tap=Stap
Door Jan op
tap toch (wettelijk) af van de WOZ waarde en schakel over op de oppervlaktegrondslag. Veel objectiever en stabieler.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners