of 59082 LinkedIn

Statenbreed onderzoek kredietcrisis Noord-Holland

Reageer
Er komt een statenbreed onderzoek in Noord-Holland naar de toedracht en de gevolgen van de kredietcrisis voor de provincie. Dat hebben Provinciale Staten van Noord-Holland donderdagavond unaniem besloten tijdens een vergadering in Heiloo.

Wet
Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het college van Gedeputeerde Staten zich aan de wet heeft gehouden bij het beheer van het provinciegeld. Noord-Holland dreigt 78 miljoen euro te verliezen vanwege een depot bij Landsbanki in IJsland. De provincie verwacht dat een bedrag van 20 miljoen euro bij de Duitse dochter van Lehman Brothers zal worden terugbetaald. Het onderzoek, waaraan alle partijen in de Staten meedoen, is naar verwachting medio januari klaar.

 

Geen fouten
Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van Financiën overleefde donderdag het debat in de Staten. Een motie van wantrouwen tegen hem, ingediend door de SP-fractie, werd alleen door deze partij gesteund. Op vragen vanuit de Staten zei Hooijmaijers dat GS geen verwijtbare fouten maakte. Dat Noord-Holland 50 miljoen euro leende terwijl er honderden miljoenen in kas waren, was volgens hem nodig. Het geld was bestemd voor projecten en werd in deposito weggezet.

Lees meer:
Gedeputeerde Hooijmaijers: ‘Risico’s verantwoord’ (15/10/2008)
Noord-Holland voor 100 miljoen schip in (15/10/2008)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners