of 63998 LinkedIn

Staphorst schrapt bid- en dankdag ambtenaren

De bid- en dankdag voor het gewas wordt in Staphorst afgeschaft voor ambtenaren. Dat wil zeggen, het zijn geen vrije dagen meer. Hiermee komt het aantal gemeenten dat ambtenaren nog wel vrij geeft op deze dagen op één: Urk.
11 reacties
De bid- en dankdag voor het gewas wordt in Staphorst afgeschaft voor ambtenaren. Dat wil zeggen, het zijn geen vrije dagen meer. Hiermee komt het aantal gemeenten dat ambtenaren nog wel vrij geeft op deze dagen op één: Urk.

Verloren uren
Tijdens de coalitieonderhandelingen tussen SGP, CDA en gemeentebelangen was de afschaffing van de twee vakantiedagen op de dank- en biddag een van de uitkomsten. Een aantal jaren geleden ageerde raadsleden van Staphorst al voor de afschaffing, omdat er veel uren verloren gaan tijdens deze dagen waarop vrijwel alle andere Nederlanders wel werken. Toen stak een toenmalige SGP-wethouder hier een stokje voor.

Bezuiniging
Nu is uit bezuinigingsoverwegingen besloten toch op deze dagen te werken. ‘Als je het goed doet, kan het een flinke besparing opleveren. Er werken ongeveer 100 mensen, als je uitgaat van een 8-urige werkdag, kom je uit op 1600 uur die anders verloren gaan’, aldus gemeentesecretaris Jan Smit.

Werkzaamheden
Een compromis dat de SGP wel heeft afgedwongen is dat het gemeentehuis dicht blijft voor publiek. Verder worden de normale werkzaamheden uitgevoerd. Al benadrukt de gemeentesecretaris dat er wel op wordt gelet dat op deze dag geen groenonderhoud pal naast de kerk wordt gepleegd.  ‘Als ambtenaren graag naar de kerk willen op de bid- of dankdag kan dat natuurlijk, dan kunnen ze aan atv-dag opnemen’, zo zegt Smit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door monique op
atv-dag???????????
Door Paul vd Hart (Inwoner ener voormalige democratie) op
Ook hier dan eindelijk de scheiding van kerk en staat. De beschaving slaat toe.

Overigens natuurlijk net op het moment dat beschaving in de rest van Nederland wordt afgeschaft....
Door Remko (ambtenaar) op
aha, heeft eindelijk iemand het rekensommetje gemaakt? Ut levert nix op, zijn ze d'r eindelijk achter? Netto 1600 uur kosten, opbrengst nada. Hehe, ze leren rekenen bij de Christelijke Taliban
Door erwin op
Ik vind zo'n bid- en dankdag wel een mooi idee. Waarom niet?!
Hoor je Amerikanen klagen over economische stilstand op thanksgiving? Ik dacht het niet!

In veel gevallen zijn financiele overwegingen relatief. Er is meer in het leven belangrijk dan geld en overheidsfinancien.

Het doet me denken aan de woorden van Patriarch Kirill, over het 'door overheden gesanctioneerde secularisatie in West-Europa'
http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2010/detail_objectID717978_FJaar2010.html

Door Janpiet op
Ach, dat soort rekensommetjes als die van gemeentesecretaris Jan Smit, zijn zo betrekkelijk.
Ambtenaren die dagelijks een kwartiertje leuteren, in plaats van werken, levert bij 100 ambtenaren een verliespost van 5000 uur per jaar op. Maar toch gebeurt het gewoon, en wel langer dan een kwartier ook.
Door fons (adv.) op
een wasdag hoef je niet af te schaffen
Door florinus op
@Klaas...er gaat kennelijk wel wat buiten Hem om en dat zijn de gemeentefinanciën...ook vroomheid heeft zijn prijs..... Zelfs in gereformeerde reservaten moet op de centen worden gelet!
Door A. van den Heuvel (Adviseur) op
@Klaas
We zullen zien. Als het gewas nu minder groeit, heeft u ongetwijfeld gelijk. Zo niet .....
Door Klaas (Designer) op
Dit heeft niks met folklore te maken, maar wel alles met het erkennen van God als Gever van alle goede gaven. Er gaat niets buiten Hem om.
Door Alsema (Burgemeester) op
Jan.
Foei.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners