of 63908 LinkedIn

Schiedam maant Verver rekening te betalen

Oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver wordt door de gemeente gemaand om de rekening voor veiligheidsglas in haar woning alsnog te betalen. De gemeente heeft geen juridische mogelijkheden om Verver te laten betalen, maar destijds wel de declaratie voor de factuur betaald.

De gemeente Schiedam heeft een moreel appèl gedaan op oud-burgemeester Wilma Verver (VVD) om een bij de gemeente gedeclareerde rekening voor het aanbrengen van veiligheidsglas in haar woning ook echt te betalen.

Rechtszaak over verbouwing villa Verver
De gedeclareerde rekening van bijna 6300 euro is onderdeel van het meerwerk wat firma Van den Tempel aan verbouwingen aan de villa van Verver heeft gedaan. Daarover is een rechtszaak gaande, want de firma wil geld zien. Maar Verver vindt dat de werkzaamheden niet goed zijn verricht en betaalt de rekening van drie ton niet. Wel heeft ze tegenover de gemeente Schiedam verklaart de kosten voor het veiligheidsglas te hebben betaald. Uit een recente tussenvonnis van de rechtbank Rotterdam blijkt dat dus niet zo te zijn.

Gemeente is geen partij
Aad van der Wel, woordvoerder van de gemeente Schiedam, vertelt dat het gedeclareerde bedrag volgens Verver in het oorspronkelijke bedrag voor de verbouwing zat. ‘Nu blijkt dus dat het bij het meerwerk hoort. En dat is anders dan waar wij vanuit zijn gegaan.’ De gemeente kan juridisch niets ondernemen tegen Verver, omdat ze geen partij is in de kwestie, aldus de rechtbank. Eerder dit jaar is na een motie in de gemeenteraad al uitgezocht dat het betalen van de declaratie rechtmatig was. ‘De factuur was even zoek, maar uiteindelijk boven water gekomen. Wij hebben die destijds ontvangen en toen geoordeeld dat deze terecht was en uitgekeerd. We rekenen er dan ook op dat het geld ook daarvoor wordt gebruikt.’

Gemeente was geen opdrachtgever
Maar de gemeente is dus geen partij in de rechtszaak. ‘Er zou een afspraak zijn dat de gemeente de rekening zelf zou betalen, maar dat is niet zo.’ Makke van de overeenkomst was dat Verver zelf opdrachtgever was van de verbouwing en nu is het dus een zaak is tussen haar en de aannemer. ‘Het is vervelend dat de gemeenten geen juridische middelen heeft. Voortaan is de gemeente in dit soort gevallen zelf de opdrachtgever, dan voorkom je dit soort discussies.’ 

Moreel appèl
Een moreel appèl is wel mogelijk. Toen de gemeente hoorde van de uitspraak is een brief naar Verver gestuurd waarin zij haar teleurstelling uit over haar onjuiste verklaring. Het college verzoekt Verver dringend de rekening alsnog te betalen. ‘Deze nare affaire sleept al zo lang. Iedereen wil dat er een einde aan komt en het liefst een goed einde. De sleutel hiervoor ligt bij Verver. We zijn geen partij, maar hebben wel een mening.´

Geld hopelijk toch in goede handen
Met het tussenvonnis heeft de aannemer wel een sterke troef in handen om het geld bij Verver op te eisen, stelt Van der Wel. ´De rechter zegt dat Verver moet betalen. Als ze dat niet doet, volgen maatregelen om haar wel te laten betalen. Als ze het wel doet, is het bij de gemeente gedeclareerde geld toch nog in goede handen gekomen.´

Financiële problemen
Wilma Verver is via haar voorlichter Klaas Wilting benaderd voor een reactie, maar hij zegt ons niet verder te kunnen helpen. Wel wijst hij erop dat het om een tussenvonnis gaat. ´Maar op dit tussenvonnis geven wij naar de media geen commentaar.´Verver, die in juni 2011 als burgemeester van Schiedam opstapte toen ze werd beticht van machtsmisbruik, zit in de financiële problemen. ABN AMRO liet vorige maand beslag leggen op haar woning vanwege schulden bij de bank. Haar huis staat te koop voor 1,6 miljoen euro. Hiervoor liet de aannemer al beslag leggen op haar wachtgeld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jakov op
Ik word door dit soort gebeurtenissen verwilderd. Grrr. Lelijkerds.
Door p op
mw Verver is toch van de VVD? Vanwaar deze tirades tegen de PvdA.? Is een beetje of topic niet (en er zijn betere kandiaten op BB voor dit soort stukjes op dit moment)
Door Constantijn (soapvolger) op
Iedereen wil dat er een eind aan komt maar helaas dat zal niet lukken. Al haalt de PvdA afdeling Schiedam er naast Darwin zelfs Sinterklaas nog bij. Het is een verrot dossier waar het venijn nog lang niet uit is. Er lopen nog procedures die moeten uitdienen. Daarin zal het recht zijn loop hebben en niet de verkettering of het populisme. In dat verband weet ik dat er nog procedures in andere BING-dosssiers lopen die ook in Schiedam nog (deels) tot gewijzigde inzicht kunnen leiden. De soap ontwikkelt zich via de procedures in Schiedam, Borne en Wassenaar ook naar elders in het land.

Juist nu misschien ook goed om te weten dat niet alleen mevrouw Verver thuis zit maar ook haar onderzoeker van BING. Nadat de Accountantskamer hem in juli in het dossier Wassenaar tuchtrechtelijk veroordeelde voor onzorgvuldig en gebrekkig handelen (!) schijnt hij nu lichamelijk ziek thuis te zitten. Oók niemand te gunnen. Zeker is alvast dat ook het dossier Schiedam geen winnaars kent. Terugkijkend zouden de (mede)verantwoordelijken zowat alles anders doen.

De PvdA-ers in Schiedam die andere partijen populisme verwijten doen er overigens goed aan er rekening mee te houden dat kan uit komen dat ook binnen de eigen zo integere partij sommigen in de BING-soap de Erecode óf niet kennen óf niet strikt naleven zoals het moet volgens Hans Spekman en het Partijbestuur, omdat ze er in onverkwikkelijke mate van afwijken, in eigenbelang boven partijbelang. In termen uit de inleiding van hun Erecode uitgedrukt: "hun individuele verdienste straalt niet bepaald positief af op de reputatie van de partij". Daar waar men binnen de PvdA ook nog verzaakt in de plicht om elkaar actief en graag ook publiekelijk aan te spreken op fout gedrag blijft dit vooralsnog verborgen in partijmist. Slechts insiders die het script kennen kunnen de afloop voorzien. Dan zal blijken dat Darwin's theorie gelukkig ook geldt voor praktijken binnen de PvdA die volgens de evolutie van de integriteit en de eigen Erecode al minstens vanaf 2009 passé hadden kunnen c.q. moeten zijn. De tijd zal leren of er dan ook bij de PvdA een pijnlijke wond moet worden afgehecht.
Door Albert van Genderen (Schiedamse belastingbetaler) op
De reacties op dit gebeuren zijn volgens de plaatselijke PvdA: "rechts populisme", zie
http://www.pvdaschiedam.nl
Die partij, de PvdA -die medeverantwoordelijk is- wil geen enkel vervolg en brandmerkt andere partijen, die dat wel willen, als rechtse populisten.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners