of 59082 LinkedIn

'Ruim 4 miljard bezuinigen op AWBZ'

In de langdurige zorg kan 4,2 miljard bezuinigd worden op de bijna 21 miljard die erin omgaat. In de variant die volgens ambtenaren 4,2 miljard oplevert, is sprake van een versoberde AWBZ (bijzondere ziekekosten).
5 reacties
In de langdurige zorg kan 4,2 miljard bezuinigd worden op de bijna 21 miljard die erin omgaat. In de variant die volgens ambtenaren 4,2 miljard oplevert, is sprake van een versoberde AWBZ (bijzondere ziekekosten).

90 minuten
Daarin wordt de eerste 90 minuten persoonlijke verzorging per week niet meer vergoed. Ook is er geen vergoeding voor persoonlijke verzorging bij een indicatie van minder dan zes maanden. Verblijf in een verzorgings- of verpleeghuis wordt dan alleen vergoed bij een intensieve zorgbehoefte. Zorg voor verstandelijk gehandicapten is er alleen nog voor mensen met een IQ onder de zeventig. Nu ligt die grens in Nederland nog op 85. Een verhoging van de eigen bijdragen moet 900 miljoen euro opleveren.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door rwindt (machteloze burger) op
Donner, Vermeend hebben gisteren in verschillende programma's onderstreept dat dit ambtelijke voorstellen zijn waarin men alle opties op een rij gezet heeft. De politiek zal nu de keuzes moeten maken.
Er zijn geen nieuwe inzichten die Vermeend al niet kende in zijn tijd als lid van het kabinet.

Geen partij ontkomt aan pijnlijke keuzes.
Daarbij aangemerkt dat de grote middengroep van belang is voor economie en ontmoediging in de belastingsfeer belastinginkomsten doen dalen. De inkomens daarboven niet genoeg opbrengen om die daaronder te ontzien.

Ik blijf een zorgcoordinator naast huisarts als grote besparende factor zien. De zorgaanbieders voeren uit en vraaggericht (vanuit zorgcoordinator). Veel versnipperde intakes bij meervoudige aandoeningen.
Er wordt steen en been binnen de zorg en onderwijs geklaagd over de papierwinkel.
Een huisarts kan tegenwoordig alle zorg die een patient van hem/haar ontvangt niet coordineren. Een persoon daarnaast wel.
Daar ligt de verantwoording en daarmee drastische beperking van de kostbare papierwinkel. Het is feitelijk teleurstellend dat er geen ambitieuze nieuwe suggesties aangeboden worden. Een landelijke sociaal incassoburo met een poot voor verplichte en vrijwillig budgetbeheer, voor PGB administratie en sociale leningen, mis ik . Nu worden er megabedragen in de incassoindustrie verdiend en de gemeenschap mag de rommel opruimen!
Er zijn in dat opzicht veel kwetsbare huishoudens met risico van herhaling.
Dat heeft ook voor een groot deel met voedselbanken te maken en armoede en de 400.000 kinderen die daarin opgroeien met risico van een generatie op generatie problematiek. Die achtergronden worden liefst vermeden door partijen met sociaal in het vaandel. Het blijft vaak hangen bij solidair zijn met minderbedeelden. Dat spreekt meer aan. .
Door R. van Brakel (ambtenaar) op
Ik heb last van plaatsvervangende schaamte als ik inhoud van dit artikel lees. Moet het nu echt over de ruggen van de behoeftigen en sociaal zwakkeren?
Met dit soort voorstellen vrees ik steeds meer het ouder (en gebrekkig) worden. Je zult maar eenzaam en alleen op de wereld staan.
Misschien wordt het tijd om de discussie weer eens te voeren over de kwaliteit van leven in relatie tot de pil van Drion.
Door nelhoogmoed (publicist) op
zo kan de eerste de beste rechtse doordenker het ook! beschamend.
Door Maarten op
Et voila! Zie hier, het resultaat van een jarenlang rechts beleid in de zorg!
Door Gekke Gerretje (Ouder wordende burger) op
Als dit geen aprilgrap is, wordt het voor mij tijd om te emigreren.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners