Advertentie
financiën / Nieuws

Rotterdamse corporaties nemen projecten Vestia over

De Rotterdamse woningcorporaties Woonbron en Woonstad nemen bouwprojecten van Vestia over, met name het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid.

31 oktober 2012

Verschillende bouwprojecten op Rotterdam-Zuid van de in problemen geraakte woningcorporatie Vestia worden overgenomen door de corporaties Woonstad en Woonbron uit diezelfde stad. Hiervoor worden woensdagmiddag de contracten getekend.

Herstructurering weer op gang
Dat zei woensdag een woordvoerder op het stadhuis in Rotterdam. Om hoeveel projecten het gaat, wil de woordvoerder nog niet zeggen, net zo min het bedrag waarvoor de projecten zijn overgenomen. Duidelijk is in ieder geval dat met deze deal het herstructureringsprogramma voor Rotterdam-Zuid weer op gang komt.

Kwaliteitssprong Zuid
Voor het probleemgebied is destijds het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid in het leven geroepen. Hiermee willen gemeente en de rijksoverheid Rotterdam-Zuid er weer bovenop helpen, met name op de terreinen wonen, economie en onderwijs. Omdat Vestia in diepe schuld raakte door verkeerde investeringen, kwamen de bouwprojecten stil te liggen.

Rijk betaalt mee
Begin deze maand bracht minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken nog een bezoek aan Rotterdam-Zuid. Ze zag daar de gevolgen voor het gebied nu bouwprojecten door het financiële debacle met Vestia stilliggen. Ze riep toen onder meer Woonstad en Woonbron op om met voorstellen over de brug te komen.

In de afspraken die nu zijn gemaakt, zou ook het Rijk meebetalen. Op wat voor manier en voor hoeveel is nog niet duidelijk.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie