Advertentie
financiën / Nieuws

Rotterdam vervangt alle parkeerautomaten

De gemeente Rotterdam haalt al haar 2500 parkeerautomaten weg, om deze te vervangen door automaten voor kentekenparkeren.

23 juni 2014

De komende maanden gaan in Rotterdam alle parkeerautomaten eruit en wordt een klein deel vervangen door het zogeheten kentekenparkeren. Het aantal parkeerautomaten wordt teruggebracht van bijna 3000 naar 550, omdat een toenemend aantal mensen parkeert en betaalt met behulp van een internetdienst. Daardoor zijn er minder parkeerautomaten nodig.

Chip verdwijnt
In Rotterdam verdwijnt het betaald parkeren met de chip, dat standaard was in de havenstad. Nu moeten mensen hun kenteken op de parkeerautomaat intoetsen. De gebruiker hoeft daarna niet meer naar zijn auto terug te lopen om het parkeerkaartje achter de voorruit te leggen.

Groei mobiele parkeerders
Om te voorkomen dat parkeerders naar een betaalautomaat moeten zoeken, tonen speciale verwijzingsborden parkeerders de weg naar de dichtstbijzijnde automaat. Vanaf januari 2015 moet het parkeersysteem in heel Rotterdam zijn ingevoerd. ,,Ondertussen groeit het aantal mobiel parkeerders enorm. Ruim 40 procent van de parkeertransacties gaat al via de mobiele telefoon’’, aldus de gemeente.

Besparing van miljoenen
Rotterdam denkt met de overschakeling naar kentekenparkeren miljoenen euro's te besparen op beheer en onderhoud. Bovendien vervallen passen voor vergunningen en bezoekersregelingen, omdat alles digitaal gaat. Ook wordt de controle op betaald te zijner tijd geautomatiseerd.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JaapvV / adviseur
het kentekenparkeren is de meest stupide uitvinding sinds de eerste parkeerautomaat. Hier ook meegemaakt. Lange files, achterlijk geplaatste knoppen, en een dermate korte reactietijd dat ik een keer of vijf opnieuw moest beginnen.

Heb je wel eens 20 mensen of meer in een rij achter een parkeerautomaat zien staan? Ik wel. Dus: begin met kentekenparkeren!
Hannes Haganum / kritisch lezer
De gemeente Rotterdam gaat op de resterende parkeerautomaten de Latijnse tekst aanbrengen :



Pecunia non olet.







Advertentie