of 64621 LinkedIn

'Rijk betaalt mee aan Culturele Hoofdstad'

Er komt een flinke bijdrage van het Rijk aan het budget voor Eindhoven Europese Culturele Hoofdstad 2018, heeft de Eindhovense cultuurwethouder dinsdag verzekerd.

Er komt een flinke bijdrage van het Rijk aan het budget voor Eindhoven Europese Culturele Hoofdstad 2018, heeft de Eindhovense cultuurwethouder dinsdag verzekerd aan de raad.


20 miljoen
Eindhoven is met Leeuwarden en Maastricht nog in de race om in 2018 Europese Culturele Hoofdstad te worden. Eindhoven is mede namens vier andere Brabantse steden kandidaat (Breda, Den Bosch, Helmond en Tilburg) en elk van die steden draagt minstens 10 miljoen euro bij. Daarnaast zou er 50 miljoen euro van de Provincie komen en 30 miljoen van bedrijven. In de plannen voor 2018 is ook een rijksbijdrage ven 20 miljoen euro opgenomen, maar daarover is onduidelijkheid blijven bestaan. Cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs nam die onduidelijkheid tijdens een commissievergadering deels weg.

Geen bedrag
"De organisatie van Eindhoven Culturele Hoofdstad rekent wel op een bedrag in die orde van grootte, maar er is door de wethouder geen bedrag genoemd", stelt de woordvoerder van Mary-Ann Schreurs, in reactie op een bericht in het Eindhovens Dagblad dat de 20 miljoen al toegezegd zouden zijn. "Zij heeft wel bevestigd bezig te zijn een bedrag deze kant op te krijgen." Er is volgens hem een brief van het ministerie van OCW waaruit de bereidheid tot een bijdrage zou blijken. Het is meer de vraag wannéér, dan óf die bijdrage komt, stelt hij. In september valt de keuze op één van de drie kandidaten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney (Financiën) op
Het Rijk betaalt mee...
Nee, het is de belastingbetaler die de rekening moet betalen. Het blijft hardnekkig.
Waarom wilt de private sector dit leuke speeltje niet betalen? Waarschijnlijk zien zij het nut niet.
Dan komt de overheid als grote papa, die dit wel even regelt. Tja, het hun eigen geld niet. Dat is makkelijk besluiten. Deed Van Rompey ook, die 5 miljard naar Egypte.
Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad, vormgeving, communicatie, marketing) op
Eindhoven is al Tech Capital van Europa. Op eigen kracht en die van het bedrijfsleven. Dus laat Maastricht Culturele Hoofdstad van Europa worden, al was het maar omdat daar een echt Europees plan voor is opgetuigd, Dit terzijde, even over de financiering. Net als bij vele andere grootse plannen wordt er ook hier gegoocheld met grote bedragen. In dit artikel staat niet hoeveel Eindhoven betaalt. Ik lees dat de 4 overige steden ieder €10 miljoen bijdragen. Dat is € 40 miljoen Totaal wordt er gerekend met € 140 miljoen aan bijdragen van buiten de stad. De provincie 'zou' € 50 miljoen betalen, 'het bedrijfsleven' € 20 miljoen en er zou een brief zijn van het Ministerie waaruit de bereidheid tot een bijdrage zou blijken. Conclusie het 'Gat van Eindhoven' bedraagt op dit moment tenminste € 100 miljoen. Dat geld komt er voor een belangrijk deel ook niet. Dat weet iedereen, maar 'the show must go on'.
Door Willem op
Eindhoven? Waar ligt dat?