of 61869 LinkedIn

Rekenblunder aanbesteding OV Brabant

Door een rekenfout wordt de aanbesteding van het openbaar vervoer in Noord-Brabant mogelijk teruggedraaid. De boosdoener is waarschijnlijk een verkeerde formule.
2 reacties

De provincie Noord-Brabant heeft vermoedelijk een rekenfout gemaakt bij de gunning van het openbaar vervoer in West-Brabant. ,,Naar het zich laat aanzien lijkt er in het rekenprogramma een onjuiste formule te zitten'', maakte de provincie woensdag bekend over het bezwaar dat Arriva indiende tegen de gunning van het busvervoer aan Veolia.

Niet blij

,,Arriva kan een punt hebben. We houden daar rekening mee. We hadden dat niet meer verwacht en ik ben er niet blij mee'', zei gedeputeerde Ruud van Heugten woensdag.

Minimaal verschil

Omdat er een minimaal verschil zit tussen de scores van Veolia en Arriva kan de rekenfout directe gevolgen hebben voor de uitslag van de aanbesteding. ,,We sluiten niet uit dat de uitkomst verandert.''

Veolia won het busvervoer in West-Brabant onder meer door de aanbieding van een volledig elektrische stadsdienst in Breda, een Europese primeur. In de aanbieding van Arriva zit dat aanbod niet. ,,Het kan dus zijn dat het niet doorgaat'', aldus Van Heugten. Over het verschil in prijs tussen de aanbiedingen van Arriva en Veolia doet de gedeputeerde geen enkele uitspraak.

Bezwaar dag te laat

Veolia maakte ook bezwaar tegen de gunning van het busvervoer in Oost-Brabant aan Arriva. De provincie zei woensdag dat het bezwaar van Veolia een dag te laat is ingediend. In december gaat de nieuwe concessie in. De provincie gaat de bezwarencommissie vragen om de zaken zo snel mogelijk af te handelen. De invoering komt 'vooralsnog' niet in gevaar, aldus de provincie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nick op
Ik hoor ze niet meer, de mensen die steeds roepen dat privatiseren veel beter en goedkoper is.
Door Criticus (Ambtenaar) op
Al dit soort discussies, rechtszaken en idiote eisen bij aanbestedingen (bussen niet ouder dan 3 jaar) zorgt er alleen maar voor dat het openbaar vervoer steeds duurder moet worden. Wie stopt deze onzin!