of 59130 LinkedIn

Randstad wil publiek detacheerder BMC overnemen

Uitzendbureau Randstad wil BMC, een advies- en detacheringsbureau voor de publieke sector, overnemen. Dit meldde Randstad vrijdagmorgen.

Uitzendbureau Randstad wil BMC, een advies- en detacheringsbureau voor de publieke sector, overnemen. Dit meldde Randstad vrijdagmorgen.

Nummer 1
Randstad wil 65 miljoen euro betalen voor BMC, een bedrijf met 900 werknemers en een jaaromzet van 102 miljoen euro. BMC heeft vestigingen in Amersfoort, Den Haag en Veldhoven. Met de overname wil Randstad de positie van dochteronderneming Yacht versterken en naar eigen zeggen de nummer 1 speler voor professionals in de Nederlandse publieke sector worden.

Uit het dal
BMC heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Door de economische crisis en overheidsbezuinigingen kwam de detacheerder vanaf 2010 in financieel zwaar weer terecht. De laatste jaren lukte het de detacheerder echter uit het dal op de krabbelen.

Definitief
Wereldwijd heeft Randstad rond de 30.000 medewerkers in 39 landen, en een jaaromzet van 19,2 miljard euro. Om de overname definitief te maken, moet deze eerst nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frits van Vugt (adviseur en onderzoeker openbaar bestuur) op
Veel geld voor zo'n overname! je kunt beter de top 500 adviseurs/recruiters paaien met een vette premie van 25.000 bij het maken van een overstap. Dan kost het maar 12, 5 miljoen. Wellicht hier en daar nog een afkoopsommetje. Die klanten volgen vanzelf wel.