of 58952 LinkedIn

Raad Waalwijk nipt akkoord met redding RKC

De noodlijdende club hoeft de gemeente structureel veel minder te betalen voor het gebruik van het voetbalstadion. RKC krijgt een korting van 100.000 euro per jaar op de huur. De meerderheid van de raad ging morrend akkoord.
6 reacties

Voetbalclub RKC Waalwijk is voorlopig gered. Een nipte meerderheid van de gemeenteraad van Waalwijk stemde dinsdag in met een voorstel de eerstedivisieclub voor een faillissement te behoeden. Het voorstel werd met 15 tegen 13 stemmen aangenomen.

Rug tegen muur
De noodlijdende club hoeft de gemeente structureel veel minder te betalen voor het gebruik van het voetbalstadion. RKC krijgt een korting van 100.000 euro per jaar op de huur. De meerderheid van de raad ging morrend akkoord. Wethouder Ronald Bakker (VVD) zei dat de gemeente Waalwijk eigenlijk met de rug tegen de muur staat. Als de gemeente RKC niet te hulp schiet, is de schade door een mogelijk bankroet veel groter. Een faillissement zou de gemeente circa 9 miljoen euro kunnen kosten door afschrijving op de boekwaarde van het stadion, een niet afgeloste lening en achterstallige huur.

Opnieuw
Van de coalitiepartijen stemden VVD, CDA, en zeven van de negen leden van Lokaal Belang voor het reddingsplan. Onder meer twee leden van Lokaal Belang, coalitiepartner ChristenUnie en de oppositiepartijen D66, Groen Linksaf en PvdA stemden tegen. Ze verwijten RKC onder meer de afgelopen jaren te weinig te hebben gedaan om financieel gezonder te worden. Ook houden de partijen er rekening mee dat de gemeente over enkele jaren opnieuw de portemonnee voor RKC moet trekken.

Televisiegeld
Algemeen directeur Remco Oversier van RKC is verheugd over het besluit van de gemeenteraad. ‘De eerste stukjes van de puzzel zijn gelegd.’ Hij zei dat RKC spoedig met de belastingdienst, andere schuldeisers en belanghebbenden over de redding van de club zal overleggen. RKC is in problemen gekomen door een belastingschuld en degradatie naar de eerste divisie. Daardoor krijgt de club minder televisiegeld.

Eerdere hulp
De gemeente Waalwijk heeft RKC de afgelopen jaren vaker geholpen. In 2000 werd het stadion gekocht. In 2010 verlaagde de gemeente ook al de huur voor RKC.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door PECZwolle op
RKC staat nu strak onderaan in de Jupiler League. Die eredivisie kunnen ze de komende jaren vergeten. Met een faillissement zouden heel wat problemen zijn opgelost. Maar ja, de politiek heeft anders beslist.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Te gek voor woorden. Zo leert het betaald voetbal (lees hier RKC) nooit om 'de eigen broek' op te houden.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hou toch op met het subsidieren van betaald voetbal. Die sector trekt bij allerhande clubs allerlei dubieuze types aan. Ieder eetcafé moet tegenwoordig een BIBOB-toets ondergaan maar de overheid blijft hier de knip maar trekken.
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
BELACHELIJK! Leg dat maar eens uit aan je burgers; duurbetaald niet functionerend bestuur en overbetaalde voetballers en dat alleen maar om te kunnen zeggen dat je een cluppie heb (hopelijk hebben ze ook de salarissen flink - naar prestatie gemeten - gereduceerd...)? Er zijn vast betere bestedingen te bedenken in Waalwijk! Wie heeft welke belangen waarin/waarbij?!!?!?
Door gerrie op
Goeiendag Pipa, das nog nie het ergste. Maar nie kannen voeballen en dieje centen beure, Da is nie normoal. Stelletje Sinterkloase daar in Wolk. Strooje me belastingcente noemen ze da.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Politici die van belasting geld mooi weer spelen op de zondagse tribune kijkend naar een rechtsback die drie keer zoveel verdiend als de burgemeester.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners