of 62284 LinkedIn

PVV wikt en beschikt over aanbesteding OV

De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft de sleutel in handen van het al dan niet aanbesteden van het openbaar vervoer in de stad. ‘Als raadslid ben ik tegen aanbesteding, als Tweede Kamerlid moet ik voor zijn’, zo lichtte Richard de Mos tijdens een commissievergadering de spagaat toe waarin hij zich bevindt.
9 reacties
De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft de sleutel in handen van het al dan niet aanbesteden van het openbaar vervoer in de stad. ‘Als raadslid ben ik tegen aanbesteding, als Tweede Kamerlid moet ik voor zijn’, zo lichtte Richard de Mos tijdens een commissievergadering de spagaat toe waarin hij zich bevindt.

Boe
De Mos is zowel PVV-gemeenteraadslid in Den Haag als lid van de Tweede Kamer voor deze partij. Zijn weifelende houding kwam hem op luid boe-geroep te staan van 150 buschauffeurs van openbaarvervoerbedrijf HTM, die vervolgens demonstratief het stadhuis verlieten.

 

Inbesteding

 De Haagse PVV acht zich bij voorbaat gebonden aan de afspraak die in het regeerakkoord is vastgelegd, waarin staat dat er een verplichte aanbesteding komt voor het openbaar vervoer in de drie grootste steden. De Haagse PVV heeft een sterke voorkeur voor inbesteding, een vorm van ‘in house’ opdrachtverlening. Morgen beslist de gemeenteraad.

 

Geen wet

Volgens Bart van Kent van de Haagse SP is nog niet duidelijk wat de uitkomst van die stemming zal zijn. ‘We hopen dat de druk op de PVV zo groot wordt, dat ze die niet kan weerstaan.’ Volgens Van Kent heeft het wel degelijk zin als de Haagse raad aanbesteding afwijst. ‘Een regeerakkoord is nog geen wet. De Tweede Kamer was tot nu toe in meerderheid tegen aanbesteding in de drie grote steden. De passage over de aanbesteding staat in het regeerakkoord, niet in het gedoogakkoord. Als het de PVV alleen gaat over de daarmee gemoeide bezuiniging van 120 miljoen euro, dan is dat ook op een andere manier te halen. Amsterdam heeft met de inbesteding van het openbaar vervoer 28 miljoen euro bespaard.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Aad (metrobestuurder ) op
Als het idd aanbesteed moet worden gaat het steeds duurder en de freqenties zullen ook langer zijn kijk maar naar de ziekteverzekering en energiemarkt er moet geld op de plank komen voor de bonussen en topsalarissen
Door rolloo op
PVV vertegenwordigers worden niet op hun intelligentie voorgedragen maar op slaafse volgzaamheid.
Zij volgen wat Der Geert zegt. Als ze dat niet doen zijn ze de l.l
Door Hannes Haganum (Geëngageerd burger) op
Och ja, ik heb de commissievergadering bijgewoond. Het HTM personeel voelde de situatie goed aan door boos weg te lopen van de publieke tribune. In de herfst wordt Mos glad en glibberig. De overige termen zijn al door anderen genoemd.
Door Rotterdammertje (OR lid) op
Wat mij vooral verbaasd is dat de PVV kennelijk een andere mening is toegedaan dan bij de stemmingen bij de motie Roefs in 2007. Eerst stem je tegen het verplicht openbaar aanbesteden van het OV in de grote steden en nu ben je ineens voor.
Over draaikonten gesproken !!
Ik heb niet zo veel vetrouwen meer in deze partij (voor zover ik dat al had) tenslotte werd daags na de verkiezingen het AOW standpunt 65 blijft 65 ook al verkwanseld.
Door Ger Giessen (monteur) op
Als de Dhr de Mos er zo'n moeite mee heeft in een spagaat te zitten dan adviseer ik hem met nadruk om een keuze te maken of hij beide functies dan wel moet bekleden.
Is het niet zo dat je een mening hebt en je daaraan houdt, of is het zo dat je je eigen belang zwaarder laat wegen dan het belang waar je een mening over hebt. In dit geval de verplichte openbare aanbesteding
Gezien het feit dat Dhr Mos zelf niet tot een besluitvorming kan komen adviseer ik hem met nadruk om tegen een openbare aanbesteding in het openbaar vervoer te stemmen.
Door erwin op
Zo'n dubbele pet hoeft geen problem te zijn. Ook is de mening van het kabinet duidelijk, dan betekent dan nog niet dat je als coalitie-/gedoogpartner op lokaal niveau de landelijke wens dient te volgen. Eigen inzicht is op lokaal niveau van groot belang. Kortom, genoemd pvv raadslid moet zijn eigen 'lokale' mening laten prevaleren.

PS: van openb. aanbesteding is geen burger ooit beter van geworden! Aanbesteding zal ook in dit specifieke geval synoniem staan voor ontslagen en verslechterde service.
Door Hardy Wellenberg op
De heer De Mos kan zowel in de raad als in de Tweede Kamer zelf vaststellen of hij voor of tegen aanbesteding is, omdat hij in beide gremia "zonder last" zitting heeft. Het zou wel handig zijn als zijn stellingname in de raad in lijn is met die in de TK.
Door d op
Niet zo handig, zo'n dubbele pet.
Door Hans de Bruin op
Bart van Kent moet zich maaar bij ''het Haagse" houden. Niet Amsterdam bespaarde 28 miljoen, maar het ROA deed dat. Gelet op 'degrote lijn'' heeft Bart natuurlijk wél gelijk.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners