Advertentie
financiën / Nieuws

Provincie wil vliegveld wederom redden

Met de huidige eigenaren is de provincie het in principe al eens over de overname voor een bedrag van 1 euro.

06 november 2013

De provincie Limburg wil het zwaar verlieslijdende Maastricht Aachen Airport (MAA) overnemen van de huidige eigenaren om de exploitatie vervolgens uit te besteden. Dat schrijft de Limburgse gedeputeerde Twan Beurskens woensdag in een brief aan Provinciale Staten.

Sluiting luchthaven
De provincie wil eigenaar worden van de landingsbaan, de loodsen, de terminal en het vastgoed. De infrastructuur wordt in de etalage gezet. Op 7 februari bespreken de Limburgse Staten het voorstel. ,,Als hiervoor geen meerderheid komt, zal sluiting van de luchthaven realiteit kunnen worden'', stelt de provincie.

Investering
In juni redde de provincie MAA al van het faillissement met een investering van 4,5 miljoen euro. Anders was het vliegveld waarschijnlijk in augustus al gesloten.

Overname van 1 euro
Met de huidige eigenaren is de provincie het in principe al eens over de overname voor een bedrag van 1 euro. Als de koop is afgerond wil de provincie fors investeren om het vliegveld aantrekkelijker te maken voor investeerders, zei een woordvoerder. Ook het onderhoud gaat veel geld kosten. Hoeveel is nog niet bekend. Voor februari moet dat duidelijk worden, aldus de woordvoerder. De woordvoerder ontkent dat er sprake is van staatssteun.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

B vd Steeg / Belastinmgbetaler
Bodemloze put. Zie vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Jarenlang subsidie. Nog steeds tekorten. Vliegveld Twente ? Hobby van politici.
R.F. Smid / Nadenker
Rondom Maastricht liggen zes, zeven vliegvelden. Wanneer gaan we eens Europees denken en stoppen we met verlieslijdende zaken? En wanneer tonen politici moed?
Advertentie