of 60715 LinkedIn

Provincie Groningen dupeert noordelijke organisaties

Reageer
Niet alleen de provincie Groningen lijdt onder haar financiële strop in IJsland, het provinciebestuur beheerde ook miljoenenbudgetten van het noordelijke OV-bureau, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en Regiovisie Groningen-Assen.

Miljoenen
Het SNN, een samenwerkingsverband tussen vier noordelijke provincies, heeft naar eigen zeggen negen miljoen euro uitstaan bij de provincie Groningen. Bij Regiovisie Groningen-Assen, een samenwerkingsverband tussen twaalf gemeenten en de provincies Groningen en Drenthe, gaat het om vier en een half miljoen. En voor het OV-bureau, een samenwerkingsverband tussen de provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen, beheerde de provincie Groningen 1,8 miljoen.

 

Tegenvaller
Gedeputeerde Marc Calon van de provincie heeft al laten weten dat de tegenvaller over alle gedupeerde partijen verdeeld zou moeten worden. De gemeente Groningen die hiermee flink wat miljoenen kwijt zou zijn, heeft al via wethouder Karin Dekker laten weten het daar niet bij te laten zitten en eist dat de provincie met goede argumenten daarvoor komt.

 

Subsidieverlening
Het SNN wacht het nog even af. ‘Wij voeren ons beleid in overleg met de provincie Groningen’, aldus woordvoerder Renate den Heijer van het SNN. ‘Zij hebben zich aan onze regels gehouden en wij volgen ook in deze hun lijn. In overleg natuurlijk dat wel. Vastgesteld is al dat eventuele schade geen enkele invloed heeft op de bedrijfsvoering van het SNN noch op de subsidieverlening.’

 

Onderzoek
Regiovisie Groningen-Assen zegt bij monde van woordvoerder Annet Terpstra ‘er vanuit te gaan dat de provincie Groningen als beheerder van het regionale fonds alles in het werk zal stellen om de bij de bij de IJslandse banken gedeponeerde bedragen volledig terug te krijgen. Terpstra: ‘Het dagelijks bestuur van de regio Groningen-Assen onderzoekt onder leiding van gedeputeerde in Drenthe Anneke Haarsma, tevens vice-voorzitter van Regiovisie, de mogelijke gevolgen voor de Regio Groningen-Assen.’

Lees meer over de gevolgen van de kredietcrisis voor overheden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners