of 59250 LinkedIn

Provincie Drenthe steunt Dierenpark Emmen

De dierentuin verkeert al langer in de problemen. Met de nieuwbouw buiten het centrum van Emmen hoopt het dierenpark jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers te trekken.
Reageer

Het nieuwe Dierenpark Emmen kan er komen. Provinciale Staten van Drenthe hebben woensdag 12 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe dierentuin, een project waarmee ruim 200 miljoen euro is gemoeid. Het besluit is het sluitstuk van een al lang durende discussie over verhuizing en nieuwbouw van het dierenpark.

Het bedrag bestaat uit een subsidie van 6 miljoen euro en een lening. De dierentuin verkeert al lange tijd in zwaar weer, onder meer door teruglopende bezoekersaantallen. Met de nieuwbouw buiten het centrum van Emmen hoopt het dierenpark jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers te trekken en weer rendabel te worden.


Externe financiers
De provincie Drenthe zou aanvankelijk in december een besluit nemen over de steun. Dat werd toen uitgesteld, omdat de gemeente Emmen onvoldoende had aangetoond dat de dierentuin zelf voor 30 miljoen euro aan externe financiers heeft gevonden. Dat was een harde voorwaarde. Die financiële onderbouwing zou er nu wel zijn.

Start nieuwbouw
Het nieuwe dierenpark moet eind 2015 zijn poorten openen. In mei wordt begonnen met de werkzaamheden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.