of 61819 LinkedIn

Parkstad Limburg: onbekend en onbemind

Geen idee wat Parkstad Limburg is? Dan bent u niet alleen: 4 van de 5 Nederlanders buiten Limburg weet niet dat het om de oude oostelijke mijnstreek gaat, met gemeenten als Kerkrade, Heerlen, Landgraaf en Simpelveld.
1 reactie
Geen idee wat Parkstad Limburg is? Dan bent u niet alleen: 4 van de 5 Nederlanders buiten Limburg weet niet dat het om de oude oostelijke mijnstreek gaat, met gemeenten als Kerkrade, Heerlen, Landgraaf en Simpelveld.

Geen idee
Onbekend maakt onbemind: afgelopen jaar bracht maar 7 procent van de Nederlanders een dagje of korte vakantie door in Parkstad Limburg, tegen 18 procent in Maastricht. De belangrijkste reden om Parkstad niet te bezoeken is dat Nederlanders geen idee hebben wat er te doen is.

Industrieel imago
Elf jaar geleden werd de naam Parkstad Limburg bedacht door bestuurders die afwilden van het industriële imago van de regio. Parkstad verwijst naar een van de meest verstedelijkte gebieden van Nederland in een groene omgeving. Dat de naamsbekendheid erg laag is, komt volgens onderzoeker Mark Ramaekers van bureau RMI, dat in opdracht van de Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad Limburg de naamsbekendheid onderzocht, doordat altijd Zuid-Limburg als geheel wordt gepromoot en Parkstad Limburg niet.

Stiefkindje
Maar een probleem wil Ramaekers dat niet noemen. Parkstad Limburg kent een groot aantal attracties die ‘beginnen aan te trekken’, zoals kasteel Hoensbroek, GaiaPark, Snowworld, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en Woonboulevard Heerlen. Tussen 2005 en 2008 zijn de inkomsten in de toeristische sector verdubbeld. Ramaekers: ‘Als je de regio wilt promoten, doe dat dan via die attracties. Niet door mee te liften op ‘Zuid-Limburg’ of ‘Heuvelland’, want dan blijf je het stiefkindje.’ Overigens kent de overgrote meerderheid van de Nederlanders buiten Limburg ook deze attracties niet van naam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jl (fin medew) op
leuk als je dit artikel opent met "onbekend en onbemind" en vervolgens zet je erin dat Parkstad bestaat uit Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld. Goed gedaan redactie, Parkstad is nog steeds Heerlen, Kerkrade, Landgraf en Brunssum, met partnergemeenten in Parkstad :Simpelveld, Onderbanken en Nuth, worden wel bij Parkstad genoemd, maar zijn juridische geen Parkstad meer.