of 59281 LinkedIn

Overheden ontdekken Tikkie voor betalingen

Het gebruik van betaaldienst Tikkie van ABN Amro neemt verder toe, met name bij zakelijke gebruikers waaronder gemeenten. Het aantal zakelijke gebruikers verdubbelde van vijfhonderd naar duizend. Gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen innen er belasting mee. Bij de gemeente Utrecht kunnen bewoners er boetes mee betalen.
Reageer

Het gebruik van betaaldienst Tikkie van ABN Amro neemt verder toe. Met name bij zakelijke gebruikers waaronder gemeenten. Het aantal zakelijke gebruikers verdubbelde van vijfhonderd naar duizend. Gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen innen er belasting mee. Bij de gemeente Utrecht kunnen bewoners er boetes mee betalen.

'Extra service'
Inmiddels gebruiken zo´n 3 miljoen Nederlanders de app, waarmee je betaalverzoeken kan maken en versturen via Whatsapp. Het regionaal samenwerkingsverband Tribuut van Zutphen, Lochem, Voorst, Epe en Apeldoorn inde afgelopen maand 55 tikkies,zo geeft een woordvoerder aan bij NOS. De gemeente Utrecht laat inwoners boetes voor vuilnis betalen via Tikkie en ziet de betalingsvorm als een extra service. 'Op dit moment gebruiken we Tikkie als herinnering voor openstaande facturen. Mensen kunnen op deze manier via een snelle en simpele manier betalen', zegt een woordvoerder tegen de NOS. Ook de Westerscheldetunnel, Hogeschool Rotterdam, de Erasmus Universiteit en Rijksuniversiteit Groningen hebben Tikkie in gebruik.


Meer overheden volgen

Particuliere Tikkie-gebruikers moeten Tikkie eerst downloaden voor ze er anderen een betaalverzoek mee kunnen sturen. Bij zakelijke klanten werkt dit anders. Zij hebben Tikkie geïntegreerd in hun zogeheten 'zakelijke dashboard'. De bank verwacht dat er binnenkort meer overheden en semi-overheden volgen. ‘Er lopen gesprekken met meerdere gemeenten en een uitvoerende dienst om Tikkie daar ook in te voeren’, aldus een woordvoerder tegenover NOS.


Incidenten

De Fraudehelpdesk liet weten niet gelukkig te zijn met het gebruik van Tikkie door de overheid, uit angst voor oplichters die valse links kunnen versturen. In het verleden zijn er diverse incidenten geweest, waarschuwt de organisatie. (Binnenlands Bestuur/ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners