of 64120 LinkedIn

Ook Zoetermeer wil Eneco-aandelen verkopen

In navolging van andere gemeenten heeft Zoetermeer aangegeven haar aandelen in energiebedrijf Eneco van de hand te willen doen.
Reageer

De gemeente Zoetermeer wil af van de aandelen in Eneco. Dat blijkt uit een collegebesluit van de Zuid-Hollandse gemeente dat op de website is gezet. Zoetermeer houdt 2,34 procent van de aandelen Eneco. Het is overigens nog aan de gemeenteraad om al dan niet met het besluit in te stemmen.

Geprivatiseerd
Eneco is in handen van in totaal 53 Nederlandse gemeenten. Die kijken naar hun aandeelhouderschap vanwege de recente splitsing van Eneco in een netwerk- en een leverbedrijf. Daardoor staat het aandeelhouders vrij om de stukken te verkopen, omdat Eneco door de splitsing geprivatiseerd mag worden.

Dringend beroep
Rotterdam, Den Haag en Dordrecht maakten eerder al bekend het belang in Eneco te willen verkopen. Het trio is samen al goed voor meer dan de helft van de aandelen. Het gemeentebestuur van Amstelveen deed eerder een dringend beroep op andere gemeenten om niet in te stemmen met een verkoop. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners