of 58952 LinkedIn

Onderzoek naar declaraties raadslid Maastricht

Raadslid Jan Hoen van de lokale partij CVP zou volgens Limburgse media betalingen hebben aangenomen van het kerstevenement Winterland en in de raad hebben meegestemd over Winterlandprojecten.
Reageer

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht heeft een onafhankelijk onderzoek gelast naar de declaraties van het raadslid Jan Hoen van de lokale partij CVP. Dat maakte Hoes bekend na afloop van beraad met de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Betallingen aannemen
Hoen zou volgens Limburgse media betalingen hebben aangenomen van het kerstevenement Winterland en in de raad hebben meegestemd over Winterlandprojecten. Hij zou daarmee mogelijk de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt. Hoen zegt dat het louter om onkostenvergoedingen ging.

Voorzitter MVV

Hoen (71) was in de jaren '90 directeur en later voorzitter van het bestuur van voetbalclub MVV. Vele jaren was hij voor het CDA wethouder in Maastricht. In 2008 moest hij opstappen uit de CDA-fractie nadat toenmalig burgemeester Gerd Leers (CDA) hem aansprak op de schijn van belangenverstrengeling met de plaatselijke horeca. Hoen ging toen verder als CVP-fractie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners