of 59190 LinkedIn

Nul dividend NWB Bank

De nettowinst van de NWB Bank over 2015 – 94,7 miljoen euro – wordt in zijn geheel toegevoegd aan de algemene ­reserves. De aandeelhouders krijgen geen dividend.

De nettowinst van de NWB Bank over 2015 – 94,7 miljoen euro – wordt in zijn geheel toegevoegd aan de algemene ­reserves. In verband met de kapitaalseisen onder Bazel III – banken moeten beschikken over een groter eigen vermogen – heeft de NWB Bank besloten tot een maximale reservering van de jaarlijkse nettowinst.

De nettowinst van NWB Bank is in 2015 fors gestegen naar 94,7 miljoen euro. Dat is een stijging met ruim 45 miljoen euro. Dat kwam vooral voort uit een verbetering van het renteresultaat. Het zichtbare eigen vermogen is ten opzichte van 2014 met een kleine 100 miljoen euro toegenomen tot 1,4 miljard euro. Vanwege de aangekondigde minimale buffereis per 1 januari 2018 van vooralsnog 3 procent zal geen dividend worden uitgekeerd aan de aandeelhouders tot de bank aan die minimumeis voldoet. De zogeheten leverage ratio van de bank was eind 2015 2,1 procent. Dat is nog steeds onder de norm. De NWB Bank heeft er wel alle vertrouwen in dat zij zal kunnen blijven voldoen aan alle toekomstige kapitaaleisen.

 

Beloning

De afgetreden directievoorzitter Ron ­Walkier heeft in verband met de geldende
dividendstop als voorzitter van de ­directie afgezien van zijn variabele beloning over 2015. Ron Walkier trad af in verband met zijn pensionering. Hij is 25 jaar werkzaam geweest bij de bank en was sinds 2008 voorzitter van de directie. Menno Snel is op voordracht van de raad van commissarissen door de aandeelhouders met ingang van 1 september 2016 benoemd als zijn opvolger voor een periode van vier jaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pierre op
Ik neem aan dat de aandeelhouders van de bank dan nu een beloningsbeleid voor de directeur op WNT basis gaan vaststellen? En dat de Waterschapspartij briefjes daarover naar alle aandeelhouders stuurt?