Advertentie
financiën / Nieuws

Risico op verlies grondexploitatie Eindhoven loopt op

De verliezen op de lopende grondexploitaties in Eindhoven vallen hoger uit dan verwacht. Het verlies komt nu totaal op 64 miljoen. En meer slechts nieuws is in aantocht.

28 maart 2012

De gemeente Eindhoven houdt rekening met een verlies dat op zou kunnen lopen tot 64 miljoen euro op lopende grondexploitaties. Het risico is ten opzichte van een jaar geleden toegenomen met 13,5 miljoen euro, meldt het college woensdag aan de gemeenteraad.

Crisis hardnekkiger
De gemeente waarschuwt bovendien voor nog meer slecht nieuws. Door de crisis op de vastgoedmarkt leveren projecten minder op en worden ze later verkocht. De gemeente moet daarom vooral meer rente betalen. ,,De financiële crisis nog hardnekkiger zijn dan voorzien. Het voorzichtige optimisme van begin 2011 heeft plaatsgemaakt voor de gevreesde dubbele dip’’, schrijft de gemeente onder meer.
  Vinexwijk Meerhoven
Elf van 35 projecten van de gemeente worden met verlies afgesloten is de huidige prognose. Het grootste risico is de grote Vinexwijk Meerhoven waar tot 2032 5900 woningen worden gebouwd. De verwachting is dat de gemeente circa 23 miljoen euro op het project verliest.

Maatregelen

De gemeente treft maatregelen om de kosten bij het grondbedrijf te beperken, kondigde wethouder Staf Depla woensdag aan.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet / directeur
Zodra ze met hun eigen geld omgaan, handelen onze volksvertegenwoordigers anders. Kortom er is niet alleen een kredietcrisis, maar vooral een mentaliteitscrisis. Het ontbreken van enig verantwoordelijkheidsgevoel en sociale empathie!

Daarom zal de crisis nog zeer verstrekkendfe gevolgen hebben in Ned/Europa!
Janssen / Boekhouder
Om toch nog even het geheugen op te frissen.



De aankoop van de grond en voetbalstadion van PSV? De gemeente ging erop verdienen. Ik hoop toch niet dat dit één van die 11 verliesgevende projecten is?!!

Dan is gemeente venlo bijvoorbaat gewaarschuwd.
gerrie
Scoren, scoren willen ze allemaal. Kijk eens wat Ik allemaal kan. Wat ben ik toch belangrijk. Wat een stelletje economen werken er binnen de Nederlandse gemeenten. Kleuters kunnen beter tellen! Eigen schuld, dikke bult. En nu flink op de blaren zitten. En economisch gezien staat er nog maar een ligt tegen briesje. De orkaan moet nog komen. Dus maak je borst maar nat. Prutsers.
Advertentie