of 59318 LinkedIn

Nieuwe website voor gemeentefinanciën online

Er is een databank voor gemeentefinanciën online. De website is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en bevindt zich nog in de ontwikkelfase.

Er is een databank voor gemeentefinanciën online. De website is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en bevindt zich nog in de ontwikkelfase.

Vergelijken

De website is verdeeld in drie hoofdonderdelen: informatie over het gemeentefonds, de inkomsten en uitgaven van gemeenten en de financiële kengetallen. De informatie over het gemeentefonds betreft bijvoorbeeld de totale uitkering van het gemeentefonds per gemeente en per inwoner. Onder de inkomsten en uitgaven vallen bijvoorbeeld de lasten per inwoner. Bij alle drie de onderdelen kunnen gemeenten onderling vergeleken worden.

 

Van groot belang

Op de website valt te lezen dat de databank is ontwikkeld vanuit de gedachte dat goede informatie over de rijksuitkeringen ‘voor gemeenten van groot belang is voor het goed kunnen uitoefenen van hun taken en het maken van weloverwogen keuzes’. Er zullen nog functionaliteiten worden toegevoegd voor meer informatie en meer vergelijkingsmogelijkheden.

 

Lokale Lasten Calculator

Het is Kerstmis voor liefhebbers van online data met betrekking tot gemeentefinanciën: onderzoekscentrum COELO van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde de Lokale Lasten Calculator, waarmee de lokale lasten online te vergelijken zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners