of 64740 LinkedIn

Nieuw steunpakket voor cultuursector Amsterdam

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Reageer

Amsterdam komt met een nieuw steunpakket voor de cultuursector, die langdurig geraakt is door de coronacrisis. Tot het eind van het jaar is er 12 miljoen euro voor gereserveerd, heeft cultuurwethouder Touria Meliani bekendgemaakt.

Kleine initiatieven

Het steunpakket voorziet in extra noodsteun voor kunst- en cultuurinstellingen en extra budgetten voor het weer opstarten en toekomstbestendig maken van de cultuursector. Ook kleine initiatieven kunnen er een beroep op doen.

 

Nijpende situatie

Volgens Meliani is de extra steun nodig omdat de situatie in de hoofdstedelijke cultuurwereld nog steeds nijpend is. 'Het aantal bezoekers blijft achter. Volgens een laatste cijfer is bijvoorbeeld het museumbezoek in Amsterdam zelfs verder afgenomen, ondanks de versoepelingen van september. Het demissionaire kabinet heeft de steun aan de culturele sector veel te vroeg gestopt', zegt de wethouder. De rijksregelingen zijn allemaal per 1 oktober stopgezet. Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft de gemeente Amsterdam meerdere steunpakketten ingesteld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.