Advertentie
financiën / Nieuws

Nepfacturen 'gemeentegids' ook in Eindhoven

Gemeenten waarschuwen voor nepfacturen voor de 'gemeentegids'. Deze gids heeft niet met de gemeente te maken, aldus Eindhoven en Amsterdam.

21 februari 2012

Na Amsterdam waarschuwt nu ook de gemeente Eindhoven voor een organisatie die nepnota’s naar ondernemers stuurt voor een vermelding in de gemeentegids. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gemeld.

Niet betrokken

De website www.gemeentegids-2012.nl stelt dat ondernemers zich via de site kunnen aanmelden voor de gids. Maar de gemeenten Eindhoven en Amsterdam zeggen allebei op geen enkele manier betrokken te zijn bij de uitgave waar de website naar verwijst. De gemeentes geven de waarschuwing allebei af nadat zich enkele gedupeerden hadden gemeld. Zij waarschuwen burgers facturen die van de gemeente zouden komen, extra goed te controleren.


Te goeder trouw

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam zegt niet te kunnen melden hoeveel gedupeerden er zijn, maar waarschuwt ondernemers wel facturen die voor een vermelding in een gemeentelijke gids worden toegestuurd 'echt te goeder trouw zijn’. Een aantal ondernemers heeft de site inmiddels aangegeven bij het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF). De gemeente zal kijken of er stappen tegen de website kunnen worden ondernomen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie