of 63428 LinkedIn

Nederlandse waterschapsbank voor miljoenen opgelicht

De Waterschapsbank heeft een onderzoek ingesteld en de betrokken toezichthouders op de hoogte gesteld. ‘De mogelijke schade heeft geen materiële invloed op de financiële positie van de bank’, aldus de NWB, die een belangrijke financier is van de Nederlandse publieke sector. Een woordvoerder van de bank bevestigt aan een aantal media dat het gaat om een bedrag van 12 miljoen euro.
© Shutterstock
4 reacties

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) heeft bij het Openbaar Ministerie aangifte gedaan van oplichting. De bank zegt slachtoffer te zijn geworden ‘van een opzet waarbij op basis van vervalste documenten een betaling is gedaan’.

Lening
De Waterschapsbank heeft een onderzoek ingesteld en de betrokken toezichthouders op de hoogte gesteld. ‘De mogelijke schade heeft geen materiële invloed op de financiële positie van de bank’, aldus de NWB, die een belangrijke financier is van de Nederlandse publieke sector. Een woordvoerder van de bank bevestigt aan een aantal media dat het gaat om een bedrag van 12 miljoen euro. BN DeStem meldt dat in naam van de gemeente Steenbergen (Brabant) een lening is aangevraagd bij de NWB. Die is ook uitbetaald, maar het geld kwam niet bij de gemeente terecht.

Alarmbellen
Toen bij het gemeentehuis in Steenbergen twee weken geleden het eerste betalingsverzoek op de mat viel, gingen alle alarmbellen af, schrijft BN DeStem. ‘We zijn enorm geschrokken’, zegt burgemeester Ruud van den Belt tegen de krant. ‘Het vreemde is, met die bank doen wij helemaal geen zaken. Het is heel opmerkelijk dit. En zorgelijk dat onze naam wordt misbruikt.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (werkt vreedzaam thuis) op
@Justus: Ad Random stelt een vraag. Toch vreemd dat jij er dan direct vanuit gaat dat het een 'inside job' is en alleen de vraag nog speelt bij wie. Of het een inside job was is nl niet uit het artikel af te leiden. Dus laten we eerst eens afwachten wat een onderzoek oplevert voordat we met het beschuldigende vingertje gaan wijzen
Door Justus op
Inderdaad Ad Random. De vraag is alleen nog bij wie: de bank of de gemeente?
Door p op
Als banken al slachtoffer kunnen worden van phishing...
Door Ad Random op
Spannend! Inside job?