of 59854 LinkedIn

Nederlander wil hogere lonen in publieke sector

Een overschot op de rijksbegroting moet vooral worden besteed aan hogere salarissen in de publieke sector. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek dat opiniebureau Ipsos in opdracht van de NOS heeft uitgevoerd in aanloop naar Prinsjesdag.

Een overschot op de rijksbegroting moet vooral worden besteed aan hogere salarissen in de publieke sector. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek dat opiniebureau Ipsos in opdracht van de NOS heeft uitgevoerd in aanloop naar Prinsjesdag.

Ruim de helft van de Nederlanders vindt dat het miljardenoverschot op de begroting moet worden besteed aan salarisverhogingen voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector. Het gaat ze dan met name om werknemers bij de politie, in de zorg en het onderwijs.

 

Asfalt

Ook het stimuleren van de woningbouw en meer politie op straat krijgen volgens de onderzoekers veel steun. Pas daarna komt het aflossen van de staatsschuld. Defensie, een luchthaven in zee en het bouwen van meer windmolens en wegen heeft de minste prioriteit.

 

Ouderenzorg

Als meest urgente kwesties die moeten worden opgelost geven de respondenten de situatie in de gezondheidszorg aan, gevolgd door de ouderenzorg. Met die onderwerpen moet het kabinet met voorrang aan de slag. Ten opzichte van een soortgelijke peiling vorig jaar krijgen immigratie en integratie veel minder prioriteit.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mario (Beleidsmedewerker) op
Tal van gemeenten worstelen om de ruimte kwalitatief op peil te houden en andere opgaven gerealiseerd te krijgen. Voor diverse gemeenten aan de randen van Nederland is dit extra merkbaar. Bedrijven die zich in de stedelijke gebieden vestigen, een afnemende werkgelegenheid en daarmee ook een teruglopend aantal inwoners. Laten we samen proberen dit tij keren en in plaats van miljarden te investeren in woningen en asfalt in de toch al overbevolkte stedelijke gebieden, bedrijven stimuleren om zich (ook) te vestigen in dunner bevolkte gebieden, waar vaak een goede arbeidsmoraal heerst. Oftewel: aandacht voor een blijvend goede leefbaarheid in heel Nederland.
Door Jos op
Tjee, Dirk, onder welke steen hebben ze jou gevonden. Discussies van de afgelopen maanden helemaal aan je voorbij gegaan?
Door Dirk op
En het idee om eens wat extra staatsschuld af te betalen...?
Door gemeente ambtenaar (medew. financiene) op
De kop van dit artikel heeft mij in positieve zin verbaasd.
Ik was blij met de waardering die ik van mij n omgeving krijg. De waardering was kennelijk latent aanwezig.
De meeste reacties die ik ken zijn toch dat ik weinig doe voor teveel geld, de bekende ambtenarengrappen.
Na het artikel te hebben gelezen sta ik weer met beide benen op de grond.
Het geld t niet voor mij als gemeente ambtenaar maar voor de zorg en de veiligheid. Op zich prima, de kop van dit artikel had wel anders gemogen :)

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners