of 61441 LinkedIn

Minstens 6.600 ABP-deelnemers misten pensioenaanvulling

Niet iedereen die recht had op pensioenaanvulling kreeg dit geld ook. Ambtenarenpensioenfonds ABP meldt dat 6.600 deelnemers de aanvulling ‘samenvallende diensttijd’ niet ontvingen. Hoeveel meer hier nog recht op hebben, is niet bekend.
© Shutterstock / Bruce Rolff

Niet iedereen die recht had op pensioenaanvulling kreeg dit geld ook. Ambtenarenpensioenfonds ABP meldt dat 6.600 deelnemers de aanvulling ‘samenvallende diensttijd’ niet ontvingen. Hoeveel meer hier nog recht op hebben, is niet bekend.

Recht op aanvulling

Gepensioneerden die vóór 1 januari 1995 samen met hun partner bij ABP pensioen opbouwden, hebben recht op aanvulling. Dit wordt meestal automatisch toegekend. Volgens ABP ging dit in 190 duizend gevallen goed, maar ‘door nieuwe data-analysetechnieken vonden we vorig jaar 6.600 deelnemers bij wie dat is misgelopen’, schrijft ABP. Ook tweeverdieners waarvan er een bij een ander pensioenfonds spaarde, hebben mogelijk recht op aanvulling.

 

Aantal nabetalingen

Het programma Meldpunt van Omroep MAX besteedde aandacht aan de misgelopen aanvullingen. MAX Omudsman schat in dat vele duizenden aanvullingen onbenut zijn gebleven, wat zou betekenen dat ABP miljoenen of zelfs tientallen miljoenen aan nabetalingen zou moeten doen. ABP spreekt dit tegen en noemt het aantal ‘beperkt’, maar kan geen schatting doen.

 

Herstellen

Het pensioenfonds is de schade aan het herstellen. ‘ABP is daar begin vorig jaar al mee gestart. Toen hebben ongeveer 2.000 gepensioneerden een nabetaling ontvangen en werd hun maandelijkse pensioenuitkering verhoogd.’ De hoogte van de nabetalingen verschilt per persoon en vanaf februari begint het pensioenfonds met het herstellen van de aanvulling van de ongeveer 4.600 overige gepensioneerden. ABP verwacht medio dit jaar klaar te zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (saldo checker) op
@Spijker: daarom staat er pok zo weinig op!
Door Joyce op
AOW- en pensioengerechtigde leeftijd.
Op advies van de bonden hebben meerdere leden voor gestemd om de AOW- leeftijd te vervroegen.
Het vervroegen van de AOW- leeftijd is iets anders dan het vervroegen van de pensioengerechtigde leeftijd.
Nu blijkt dat de werkgever de AOW gerechtigde leeftijd hanteert als pensioengerechtigde leeftijd waardoor je met prepensioen moet gaan en een stuk pensioenopbouw misloopt, hierover zijn we niet geïnformeerd. Dit kost de medewerkers die minder pensioen hebben opgebouwd een heleboel geld dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest, of is er een compensatie vanuit het ABP?
Voor mij is het geheel niet duidelijk. Eerst stond er op mijn werkgeverskaart 67 jaar bij het afgelopen akkoord van de bonden en politiek stond er 66 en 4 maanden. Volgens het ABP is de pensioengerechtigde leeftijd 68 jaar. Volgens mij heeft de werkgever alleen te maken met de pensioengerechtigde leeftijd en kan er niet zomaar besloten worden dat ik op mijn AOW gerechtigde leeftijd ontslagen wordt, ik moet dan met prepensioen wat voor mij financieel zeer nadelig is.
Door Spijker (n.v.t.) op
Ui te betalen met de achterstallige rente. Mijn bankrekening is bekend.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners