of 65101 LinkedIn

Ministerie fluit woningstichting terug om Wereldpaviljoen

Het ontwerp van het Wereldpaviljoen
Het ontwerp van het Wereldpaviljoen
Reageer
Het ministerie van Binnenlandse Zaken staat niet toe dat woningstichting Wonen Limburg zich inlaat met de ontwikkeling van het Wereldpaviljoen in Venlo. Met het wegvallen van deze belangrijke investeerder staat de bouw van het kenniscentrum voor ontwikkelingshulp op de helling.
7,5 ton
Het was de bedoeling dat de woningcorporatie 7,5 ton zou investeren in het project. De totale kosten voor het Wereldpaviljoen bedragen twee miljoen euro. Het ministerie vindt het echter niet de taak van Wonen Limburg om zich bezig te houden met het bouwen en het beheren van het kenniscentrum. Daarom moet de woningstichting zich definitief terug te trekken uit het project.

Teleurgesteld
René Poels, voorzitter van de Stichting Wereldpaviljoen, gaf eerder in De Limburger al aan ‘teleurgesteld’ te zijn. Hij heeft in diezelfde krant ook aangegeven inmiddels met andere geïnteresseerde partijen te praten over de komst van het Wereldpaviljoen, mogelijk in een gewijzigde vorm. Bij die plannen zou een bedrag van 1,2 tot 1,5 miljoen euro gemoeid zijn. Over twee weken wordt bekend of de bouw van het Wereldpaviljoen alsnog doorgaat.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners