of 59854 LinkedIn

Minister wil snel om de tafel met Rochdale

Reageer
Minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) wil zo snel mogelijk om de tafel met de raad van commissarissen van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale.

Grote zorgen
De minister heeft grote zorgen over de situatie rondom de zondag ontslagen directeur Hubert Möllenkamp, zo liet een woordvoerster weten. Vermoedelijk gaat Van der Laan nog deze week praten met de raad van commissarissen. De raad ontsloeg Möllenkamp op staande voet naar aanleiding van een intern onderzoek naar het handelen van de directeur.

 

Maserati
Möllenkamp zou betrokken zijn geweest bij enkele dubieuze vastgoedtransacties en zichzelf hebben verrijkt met onder meer een Spaanse villa en een Maserati van de zaak met chauffeur. De minister ondersteunt het ontslag wel, aldus de zegsvrouw. 'Hij wil op korte termijn om de tafel om te horen wat er is gebeurd en hoe het zover heeft kunnen komen.'

 

Onderzoeken
Op dit moment lopen er drie onderzoeken naar de gang van zaken. Zo kijkt onderzoeksbureau Deloitte naar enkele vastgoedtransacties waarbij Möllenkamp was betrokken en laat Rochdale de mate van toezicht van de raad van commissarissen in de afgelopen tijd onderzoeken. De opsporingsdienst IOD van het ministerie van Volkshuisvesting bekijkt verder hoe Möllenkamp zich bij verschillende vastgoedtransacties van Rochdale heeft gedragen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners