of 63561 LinkedIn

Menno Snel stopt als bestuurslid ABP

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Menno Snel stapt op bij pensioenfonds ABP vanwege zijn nevenfunctie bij de olie- en gasindustrie. Dat laat ABP weten in een persbericht.

Duurzame ambities

Snel aanvaardde begin juni de functie van onafhankelijk voorzitter van NOGEPA, een Nederlandse branchevereniging van gas- en oliebedrijven. Er is kritiek op de duurzame ambities van ABP en ook deze beslissing riep vraagtekens op. Zijn die functies wel te combineren?

 

In verlegenheid

Het ABP-bestuur stemde in met de nevenfunctie ‘omdat zowel ABP als NOGEPA zich willen inzetten voor een duurzame energietransitie’. De beslissing werd bekritiseerd en Snel geeft nu aan geen partijen ‘in verlegenheid’ te willen brengen. ABP gaat het nevenfunctiebeleid evalueren.

 

Geleidelijke aanpak

Snel kreeg het eind november met Amsterdamse ambtenaren aan de stok toen die ABP een petitie aanboden om versneld uit fossiele beleggingen te stappen. Snel herhaalde geërgerd dat het fonds best snapt wat het probleem is, maar dat ABP nou eenmaal kiest voor een geleidelijke aanpak. Niet iedereen hoeft het daarmee eens te zijn, maar voor een andere aanpak wilde hij wel argumenten horen. Een ambtenaar gaf als antwoord dat ze net die argumenten hadden gegeven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Deze ongelukkige combinatie van functies moet met name ook het bestuur van het ABP worden aangerekend. Je hoefde er toch weinig onder te verwedden dat deze combinatie van functies frictie zou opleveren. Overigens moeten we er voor waken dat het ABP wordt geregeerd door politici. Daar heeft dit pensioenfonds -en dus de deelnemers- in het verleden en nu nog steeds te veel nadeel van ondervonden. De indexatieachterstand is inmiddels voor alle (!!!) deel- nemers opgelopen tot ca. 20%.
Door Arno op
En wat zijn jouw kwaliteiten Henk?
Door anand (adviseur) op
Helemaal eens Robin.
Toch zal de kleine assertieve groep een onevenredig groot stempel op het ABP beleid gaan leggen.
Woke is de norm aan het worden.
Door Henk op
Weer zo n job hopper die via zijn politiek vriendjes van D66 en VVD zijn gang gaat.
Door p op
@Robin, is logisch :Amsterdams Burgerlijk Pensioenfonds
Door Robin op
Ik zie niet in waarom Amsterdamse ambtenaren als ABP deelnemer meer over het beleid van het ABP te zeggen zouden moeten hebben dan de overige deelnemers.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners