of 59281 LinkedIn

Meer tijd voor beantwoorden pin only-vragen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft extra tijd nodig om Kamervragen te beantwoorden over gemeenten die alleen nog pinbetalingen toestaan aan de balie. 'Ik streef ernaar u de antwoorden uiterlijk eind mei toe te sturen’, laat de D66-minister aan de Tweede Kamer weten.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft extra tijd nodig om Kamervragen te beantwoorden over gemeenten die alleen nog pinbetalingen toestaan aan de balie. 

‘In verband met de betrokkenheid van verschillende beleidsterreinen vergt de noodzakelijke afstemming voor de beantwoording van deze Kamervragen meer tijd. Ik streef ernaar u de antwoorden uiterlijk eind mei toe te sturen’, laat de D66-minister aan de Tweede Kamer weten.

 

Contant geld

Kamerleden van SP, VVD, CDA en GroenLinks stelden kritische vragen over het ‘pin only’-beleid van een groeiend aantal gemeenten. De SP-Tweede Kamerleden Ronald van Raak en Renske Leijten vroegen om maatregelen, mede naar aanleiding van een artikel in Binnenlands Bestuur van eind december 2017. Daarin werd melding gemaakt van een toenemend aantal gemeenten waar aan de balie niet meer met contant geld kan worden betaald. Die constatering deed een delegatie van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) en De Nederlandsche Bank (DNB).

 

Nieuw paspoort

Vorige maand maakte de gemeente Teylingen bekend dat het per 1 mei in die gemeente niet meer mogelijk is om een nieuw paspoort of rijbewijs cash te betalen. Lisse en Hillegom namen eenzelfde besluit al eerder. Bekend is dat er ook in Amersfoort, Deventer, Geldermalsen, Grou, Hardenberg, Leiden, Ommen en Tilburg niet meer cash kan worden betaald.

 

Kwetsbare groepen

Kritiek op die keuze is er behalve van de DNB en het MOB ook van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Contante betalen moet mogelijk blijven om te voorkomen dat ‘kwetsbare groepen’ worden uitgesloten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul Vreeke (Directeur APAPS) op
Er zijn ook gemeenten waar je alleen na het maken van een afspraak terecht kunt. Liefst met je Digid. En wat een toeval, het zelfde rijtje m.u.v. Amersfoort. Wat valt hier op? Dat er van binnen naar buiten wordt gedacht en niet van buiten naar binnen.
Door Opmerker (orig) op
met een wettig betaalmiddel mag en kan men wettig betalen. Dus moet een gemeente cash accepteren. Men levert een product, en bij ophalen wordt betaald (los van de jongere internetbetaalders)
Door Ria Huismam (directeur) op
Ja het is gewoon belachelijk dat er alleen gepind kan worden.
Hier in Leusden gaat het nog verder je moet eerst digitaal een afspraak maken.
Als je jaren niet in het gemeentehuis bent geweest sta je raar te kijken dit overkwam een 80 - jarige.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
En dat alles onder het motto klantvriendelijkheid.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners