of 59854 LinkedIn

Massale steun voor nieuwe cao-gemeenteambtenaren

Gemeenteambtenaren vinden het wel wat, die 6,25 procent loonsverhoging over twee jaar. Een raadpleging onder FNV-leden leverde flinke steun op voor het onderhandelaarsakkoord dat de vakbonden eind juni met de gemeentelijke werkgevers overeenkwamen.

Gemeenteambtenaren vinden het wel wat, die 6,25 procent loonsverhoging over twee jaar. Een raadpleging onder FNV-leden leverde flinke steun op voor het onderhandelaarsakkoord dat de vakbonden eind juni met de gemeentelijke werkgevers overeenkwamen.

Bij het sluiten van de ledenraadpleging gistermiddag om 16.00 uur kon de eindbalans worden opgemaakt. Daaruit blijkt dat ruim 93 procent van de FNV-leden het cao-voorstel steunt. ‘Daar ben ik erg blij mee’, reageert Bert de Haas, de onderhandelaar van de grootste ambtenarenvakbond, op het resultaat.

 

Werkgevers

Vanmiddag wordt duidelijk hoe gemeentelijke werkgevers hebben gestemd. Die konden in een ledenraadpleging tot 6 september hun stem uitbrengen. De uitkomst werd gisteren door het College van Arbeidszaken met een advies voorgelegd aan het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om het akkoord al dan niet te bekrachtigen.

 

Eenmalige uitkering

Als die koepelorganisatie en ook de andere vakbonden (CNV en CMHF) akkoord zijn, kunnen de nieuwe arbeidsvoorwaarden per 1 oktober ingaan. Dat houdt onder meer een stapsgewijze loonsverhoging in van 6,25 procent in vanaf oktober tot en met 2020. Per 1 oktober stijgen de lonen met 3,25 procent, volgend jaar gevolgd door nog eens drie verhogingen, telkens met 1 procent er bovenop – op 1 januari, 1 juli, en 1 oktober. Bovendien ontvangen ambtenaren die bij het sluiten van het principeakkoord (28 juni 2019) in dienst waren, tegelijk met de eerste loonsverhoging een eenmalige uitkering van 750 euro.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arnica op
@Gerben, U had vast liever nog een x aantal maanden zonder CAO gezeten in de hoop nog 0,1% extra te kunnen bijschrijven. Heeft u overigens wel oog gehad voor alles wat in de CAO is geregeld naast de looncomponent? Want als het u alleen om het geld gaat kunt u beter niet bij de overheid gaan werken. Het is een utopie te denken dat de loonachterstand die de gemeenteambtenaren hebben ooit zal worden ingelopen. Iets waar de ja stemmers waarschijnlijk al wel van zijn doordrongen. Beter een redelijk akkoord dan geen akkoord.
Door D.Roeben (verbinder vraag en aanbod) op
https://nl.inflation.eu/inflatiecijfers/nederlan …
Succes van deze voorstellen is natuurlijk alleen te meten als je weet hoe het de voorgaande jaren was gesteld met salarisstijging -/- inflatie. Zijn die cijfers meegenomen in de onderhandelingen? Kunnen die meegenomen worden in dit artikel zodat wij een completer beeld kunnen vormen? Succes met de onderhandelingen!
Door Gerben op
Dus 93% van degenen die gestemd hebben, stemmen in met een nog grotere achterstand qua loonontwikkeling ten opzichte van alle andere overheden. Krijg eerder de indruk dat deze ja-stem ziet op het alweer 10 maanden achterlopen op de inflatie van 3%.
Door Jeroen (senior adviseur HRM) op
Prima akkoord. Jammer dat de loonsverhoging in 4 etappes gaat. Met name volgend jaar 3 stappen van 1% levert weer een hoop gedoe en rompslomp op met salaristabellen. Waarom niet bv per 1 juni 2020 eenmalig 3%?
Door Frits op
FNV, is dat niet die club die van de VNG een hand vol zilverlingen heeft of gaat ontvangen in combinatie met deze deal? Kortom, wij van WC-eend zijn tevreden met deze deal van WC-eend.

Een groot deel van de niet gerepresenteerde ambtenaren niet maar wat boeit het ze met een zak vol zilverlingen.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners