of 59794 LinkedIn

Massale steun voor nieuwe cao-gemeenteambtenaren

Gemeenteambtenaren vinden het wel wat, die 6,25 procent loonsverhoging over twee jaar. Een raadpleging onder FNV-leden leverde flinke steun op voor het onderhandelaarsakkoord dat de vakbonden eind juni met de gemeentelijke werkgevers overeenkwamen.

Gemeenteambtenaren vinden het wel wat, die 6,25 procent loonsverhoging over twee jaar. Een raadpleging onder FNV-leden leverde flinke steun op voor het onderhandelaarsakkoord dat de vakbonden eind juni met de gemeentelijke werkgevers overeenkwamen.

Bij het sluiten van de ledenraadpleging gistermiddag om 16.00 uur kon de eindbalans worden opgemaakt. Daaruit blijkt dat ruim 93 procent van de FNV-leden het cao-voorstel steunt. ‘Daar ben ik erg blij mee’, reageert Bert de Haas, de onderhandelaar van de grootste ambtenarenvakbond, op het resultaat.

 

Werkgevers

Vanmiddag wordt duidelijk hoe gemeentelijke werkgevers hebben gestemd. Die konden in een ledenraadpleging tot 6 september hun stem uitbrengen. De uitkomst werd gisteren door het College van Arbeidszaken met een advies voorgelegd aan het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om het akkoord al dan niet te bekrachtigen.

 

Eenmalige uitkering

Als die koepelorganisatie en ook de andere vakbonden (CNV en CMHF) akkoord zijn, kunnen de nieuwe arbeidsvoorwaarden per 1 oktober ingaan. Dat houdt onder meer een stapsgewijze loonsverhoging in van 6,25 procent in vanaf oktober tot en met 2020. Per 1 oktober stijgen de lonen met 3,25 procent, volgend jaar gevolgd door nog eens drie verhogingen, telkens met 1 procent er bovenop – op 1 januari, 1 juli, en 1 oktober. Bovendien ontvangen ambtenaren die bij het sluiten van het principeakkoord (28 juni 2019) in dienst waren, tegelijk met de eerste loonsverhoging een eenmalige uitkering van 750 euro.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Gemeenteambtenaren horen thuis in het rijtje van
-onderwijzend personeel
-ziekenhuiszorg
-politie
-rijksambtenaren (in te lopen achterstand op).
In dat opzicht is en blijft het een matig akkoord.
Door G van Vliet op
Dit lid vind het een slecht akkoord. Veel leden zijn van de oudere generatie. Daarom geen generatiepact meer, want dan blijven er weinig leden over?! Het mooie gebouw moet wel van onze contributies betaald worden. Echt een VNG akoord nu, jammer!
Door Rakker (Veiligheidscoordinator) op
Mooi akkoord. Jammer dat een steeds kleiner wordende groep FNV-leden de CAO onderhandelingen moet trekken en de groter wordende groep "niet-leden" steeds meer te zeuren heeft.

Als je wat te zeuren hebt over het akkoord; wordt lid van de bond en praat mee.
Door Spijker (n.v.t.) op
Een slecht akkoord om de volgende redenen:
1. de achterstand met rijks- en provincieambtenaren is aanzienlijk en wordt nog groter.
2. het resultaat is slechter dan het gemiddelde akkoord bij het bedrijfsleven.
3. hoeveel stemmen zijn er eigenlijk uitgebracht t.o.v. het aantal leden?
4. De Haas kan het beste vandaag nog het hazenpad kiezen en had veel eerder moeten worden vervangen.
Door comulder (overheidsdiender) op
Kwam gisteren nog langs het hoofdkantoor van de FNV in Utecht. Dacht eerst nog dat op het gebouw stond "powered bij de VNG". Bleek uiteindelijk toch niet het geval te zijn.

Wat wel waar is dat er veel makke gemeente-ambtenaren (maar liefst 93% van degenen die gestemd hebben) in een hok gaan. Hoeveel gemeentenambtenaren hebben er trouwens gestemd, 93?
Door Jean (Beeidsmedewerker milieu) op
@Frits "Een groot deel van de niet gerepresenteerde ambtenaren niet maar wat boeit het ze met een zak vol zilverlingen."

Dan moet u als gratis, meeliftende ambtenaar ook niet klagen over de deal.
Door Peter (Ambtenaar) op
Het lijkt heel wat 6.25%.Maar als je nagaat wat we er de laatste jaren op achteruit zijn gegaan qua koopkracht, inflatie etc etc. Is dit een lachertje. Het feir dat de vakbond zich op de borst klopt als zijnde we hebben er wat uit gehaald..... Maar het geeft ook aan uit wat voor hout de ambtenaar is gesneden. Absoluut geen stakingsbereidheid, wat inhoud dat de werkgever met ons doet wat hij wil. per 1-1 onze beschermde ambtenaren status kwijt. nou dat had in de havens van Rotterdam moeten gebeuren dan was de pleuris uitgebroken. Mochten er wijsneuzen zijn die zeggen dan moet je wat anders zoeken. ik heb tegen gestemd om te zorgen dat jij meer salaris krijgt zodat je kinderen en ook jij op je oude dag nog kunnen genieten en niet hoeven te leven in een armoede zone.
Door Gerben op
@Arnica: Goed lezen blijft een kunst. Ik trok in mijn reactie de vergelijking enkel met andere overheden. De verschillen bedragen in deze CAO alleen al vele tienden tot meer dan 1 procent per jaar. Ook in deze CAO's ging het niet enkel om geld.
Door derrick (medewerker gemeente) op
Dat betekent dus 2 % structureel dit jaar (berekend incl eenmalige uitkering). Maar als FNV wel staken voor 4 % bij KLM. En de 2 % is ook erg teleurstellend als je kijkt naar de looneis van 5 % voor dit jaar. Rekenen is duidelijk niet weggelegd voor FNV bestuurders en leden. En het generatiepact is ook op de lange baan geschoven. Uitermate teleurstellend helaas.
Door Jaap op
Mooi akkoord, alleen jammer dat het generatiepact eruit verdwenen is.
En of dit ooit nog een keer terugkomt ??

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners