Advertentie
financiën / Nieuws

Makelaar gaat huizen provincie Brabant verkopen

De provincie Brabant heeft een makelaar gevonden om de huizen, die de provincie opkocht tijdens de crisis, van de hand te doen.

16 augustus 2012

Het Eindhovense makelaarskantoor VB&T gaat honderden huizen verkopen die de provincie Noord-Brabant tot eind 2017 in bezit krijgt vanwege een stimuleringsregeling die nog dateert uit de vorige recessie.

Gunstige prijs
Vooral de gunstige prijs was reden om de opdracht aan VB&T te gunnen, vertelde projectleider Mari Timmermans van de provincie donderdag. De makelaar krijgt voor beheer en verkoop 2975 euro per huis.

Provincie kocht huizen
De provincie beloofde destijds aan nieuwbouwkopers om hun oude huis voor 90 procent van de taxatiewaarde te kopen als dat 2 jaar te koop stond. Er werden 923 huizenkopers geholpen. De provincie ‘erft’ nu nog maximaal 400 huizen.

Waardedaling
De provincie zit met de huizen in de maag. ,,Niemand had kunnen voorspellen dat de huizenmarkt zo in elkaar donderde’’, zei gedeputeerde Yves de Boer daar eerder over. Voor een waardedaling is maximaal 23 miljoen euro gereserveerd. Twee mensen van de provincie zijn nu volop bezig om verkopers te overtuigen dat ze voordeliger uit zijn als ze niet te lang wachten met verkoop van hun oude huis. En dat werkt, constateert de provincie opgelucht.

300 huizen verkopen
De provincie verwacht uiteindelijk 300 huizen te moeten kopen en verkopen. In dat geval komt de opdracht aan VB&T uit op bijna 9 ton. De provincie denkt dat voor uitvoering en waardedaling genoeg geld is gereserveerd.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

zaz
Waarom worden de huizen niet verhuurd? Lijkt me een stuk beter voor de begroting.
Advertentie