of 61441 LinkedIn

Maatregelen nemen zorgen Midden-Groningen niet weg

Midden-Groningen neemt op veel verschillende gebieden maatregelen om de benodigde 2,4 miljoen euro te realiseren. De bezuiniging is nodig om de begroting voor 2020 rond te krijgen. De financiële situatie ‘blijft echter zorgelijk’ en er zullen waarschijnlijk meer maatregelen nodig zijn.
© Shutterstock / Chumakov Oleg

Midden-Groningen neemt op veel verschillende gebieden maatregelen om de benodigde bezuiniging van 2,4 miljoen euro te realiseren. De bezuiniging is nodig om de begroting voor 2020 rond te krijgen. De financiële situatie ‘blijft echter zorgelijk’ en er zullen waarschijnlijk meer maatregelen nodig zijn.

Besparen

‘Het pakket aan maatregelen betreft veel verschillende onderdelen van de gemeentelijke taken’, schrijft de gemeente. Er wordt bijvoorbeeld bespaard op de onderhoud van bermen, de subsidie voor monumentenzorg gaat omlaag en de Wmo-taxi wordt iets duurder. De gemeente zal ook naar de eigen bedrijfsvoering kijken en proberen te besparen op de inkoop.

 

Sociaal domein

Volgens wethouder Erik Drenth (financiën, CDA) worden de financiën van Midden-Groningen ‘in grote mate bepaald door externe factoren, waar de gemeente niet of nauwelijks invloed op heeft.’ Hij doelt op de hoge lasten in het sociaal domein die bij veel gemeenten tot kopzorgen leiden. ‘De middelen die we van het rijk hiervoor ontvangen zijn niet toereikend’, zegt Drenth.

 

Meer maatregelen

‘Onze financiële situatie blijft echter zorgelijk’, zegt de wethouder. Op 26 maart beslist de gemeenteraad over deze voorstellen, maar volgens Drenth zullen er meer maatregelen nodig zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners